Antena Meniu Search
x

Legumele româneşti se vor regăsi în magazine inclusiv de sărbători

În sere, se munceşte la foc continuu pentru ca legumele româneşti să se regăsească în salate inclusiv de sărbători. Agricultorii acoperă inclusiv pământul cu folie, iar pereţii serei sunt bine căptuşiţi, pentru ca legumele să reziste frigului.

Vezi și

În sere, se munceşte la foc continuu pentru ca legumele româneşti să se regăsească în salate inclusiv de sărbători. Agricultorii acoperă inclusiv pământul cu folie, iar pereţii serei sunt bine căptuşiţi, pentru ca legumele să reziste frigului. Producătorii sunt deja asaltaţi. Ajung să culeagă roşiile când sunt încă galbene, dar tot nu ajung să acopere cererile din piaţă. 

Pregătirea unei sere pentru iarnă costă 1500 de lei. Investiţia este recuperată rapid pentru că roşiile româneşti, vinetele, salata şi ridichile vor ajunge la piaţă inclusiv de sărbători.

Încurajat de ajutorul dat de stat, de 3.000 de euro pentru culturile de tomate din sere, Mihai Petre s-a axat din toamnă pe cultura de roşii. Succesul a venit imediat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum preţul roşiilor în supermarket este între 5 şi 6 lei, de sărbători va ajunge la 7 lei.

Din păcate, mai puţin de 10 la sută din legumele pe care le vom găsi la iarnă pe tarabe sau în magazine vor fi româneşti. Vom importa roşii, castraveţi şi morcovi din Italia, Spania sau Polonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Legumele româneşti se vor regăsi în magazine inclusiv de sărbători