Antena Meniu Search
x

Legumele se vând cu porţia în Europa, în timp ce la noi au devenit trufandale. Roşiile sunt mult mai scumpe decât carnea

Cea mai ieftină legumă e porcul. Cam aşa s-ar transforma vechea vorbă românească dacă e să ne uităm la preţurile din magazine. Un kilogram de roşii cherry poate să coste şi 40 de lei, iar unul de castraveţi, care în urmă cu câteva luni nu depăşea doi-trei lei, sare acum de 10.

Vezi și

Cea mai ieftină legumă e porcul. Cam aşa s-ar transforma vechea vorbă românească dacă e să ne uităm la preţurile din magazine. Un kilogram de roşii cherry poate să coste şi 40 de lei, iar unul de castraveţi, care în urmă cu câteva luni nu depăşea doi-trei lei, sare acum de 10.

Producătorii abia au ce scoate pe tarabe, iar în supermarketuri preţurile legumelor sunt colosale.

Roşiile din Turcia, Olanda, Iran, Iordania, costă şi 30 sau 40 de lei kilogramul. Salata verde, castraveţii sau vinetele au devenit un lux pentru mulţi cumpărători.

Preţuri sunt şi de patru ori mai mari faţă de acum două luni. 

"Creşterile de preţ se datorează şi schimbărilor de climă dar, în general, este un moment din an al comercianţilor pentru a-şi pune un adaos mai mare. Şi Spania este afectată, şi Italia. Sunt deficienţe la aprovizionări pe sezoane.", spune Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Legume, Vlad Gheorghe.

Un kilogram de roşii fără niciun gust a ajuns mai scump decât un kilogram de carne. Iar la raionul de legume din supermaketuri lumea cumpără doar la suta de grame.

Producătorii locali spun că abia la jumătatea lunii mai vom putea să ne bucurăm de produsele româneşti.

Preţurile legumelor de primăvară nu vor fi cu mult mai mari faţă de cele de anul trecut. 

Nici fructele nu mai sunt pentru toată lumea.

Căpşunile costă peste 30 de lei kilogramul iar cireşele de februarie  ajung acum şi la 200 de lei kilogramul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Legumele se vând cu porţia în Europa, în timp ce la noi au devenit trufandale. Roşiile sunt mult mai scumpe decât carnea