Antena Meniu Search
x

Leii de mare patagonieni, noua atracție de la Delfinariul din Constanţa

Delfinariul din Constanţa are două vedete noi. Vorbim de leii de mare patagonieni. Au sosit recent pe litoralul nostru şi ocupă vechiul bazin al delfinilor.

de Cătălina Buzoianu

la 17.07.2020, 17:09

Vezi și
  • Reprezentațiile celor doi lei de mare încep din weekend.
  • Vor putea fi urmărite timp de două luni.

Se numesc Boby şi Morgan şi weekendul acesta îşi vor face debutul în faţa publicului. Doi leii de mare se joacă în fostul bazin al delfinilor, sub privirile atente ale îngrijitorilor şi biologilor de la Delfinariu.

Amândoi au 7 ani şi sunt în grija instructorului venit tocmai din Mexic pentru a-i pregăti de spectacol.

Marco Tulio - antrenor: În timpul reprezentaţiilor, publicul va afla detalii despre leii de mare, despre viaţa lor şi despre modul lor de comunicare. Este o muncă foarte plăcută, nu este grea deloc. Sunt foarte prietenoşi, iar noi ştim cum să lucram cu ei.

Leii de mare au sosit pe rând la Constanţa. Însă, imediat ce au fost reuniţi în acelaşi bazin, a-nceput joaca şi hârjoneala. Nu stau locului o clipă, sunt hiperactivi şi bucuroşi unul de compania celuilalt. 

Boby şi Morgan sunt obişnuiţi cu publicul, au lucrat 10 ani în oraşe din nordul Italiei, dar şi în alte ţări din Europa.

Filip Ceeari - proprietarul leilor de mare: Înainte să ajungă aici au fost în Ungaria. În mod normal ei stau în Italia, însă anul acesta n-a fost un an bun pentru Italia. Din acest motiv au fost detaşaţi în Ungaria. Însă ei au performat în multe acvarii mari din Europa.

Iar leii de mare nu sunt singura schimbare care va avea loc la delfinariul din Constanţa. Printr-un proiect finanţat prin fonduri europene, delfinariul se va extinde considerabil.

Adrian Bîlbă - directorul Delfinariului: De la 180 de metri suprafaţă la 800 de metri suprafaţă, vom putea avea cel puţin 6 delfini.

Reprezentațiile celor doi lei de mare încep din acest weekend și vor putea fi urmărite timp de două luni. Vor fi demonstrații zilnice, fiecare de câte 20 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Leii de mare patagonieni, noua atracție de la Delfinariul din Constanţa