Antena Meniu Search
x

Leucemia nu condamnă la moarte!

De asta e sigură o pacientă care de zece ani se luptă cu o formă rară a cumplitei boli. Adriana a fost diagnosticată cu leucemie când avea doar 24 de ani.

Vezi și

 De asta e sigură o pacientă care de zece ani se luptă cu o formă rară a cumplitei boli. Adriana a fost diagnosticată cu leucemie când avea doar 24 de ani.

A ţinut piept cu zâmbetul pe buze unei boli care în şase ani ucide. A rezistat chiar şi atunci când tratamentele nu prea dădeau rezultate. A învins şi, mai mult decât atât, a făcut un întreg sistem să înţeleagă că bolnavii ca ea au nevoie de leacuri noi, de ultimă generaţie.

La doar 24 de ani fata primea o veste şocantă. Când alţi tineri se pregătesc să ia viaţa în propriile mâini, Adriana începea o luptă cu o boală grea.

Iar asta i-a dat fetei şanse în plus. A încercat ani la rând mai multe tipuri de tratamente. Unele au dat roade, altele însă au făcut ca boala să se agraveze. Optimismul şi speranţa fetei au făcut-o să accepte şi medicamente care atunci se testau.

Aşa că fata a reuşit să treacă cu bine peste o boală despre care medicii spun că omoară în şase, şapte ani. Adriana există, tratamentul pe care l-a încercat ea este inclus acum pe lista de compensate a Casei naţionale de Asigurări, iar cazul ei a ajuns să fie recunoscut în lume.

Deşi este o boală rară, un caz la o sută de mii, medicii atrag atenţia că orice simtom trebuie luat în seamă. Oboseala, durerile musculare, febra şi creşterea în volum a splinei se pot traduce şi în leucemie mieloidă. Totuşi 30% dintre cei diagnosticaţi cu această boală nu au avut nici un simptom.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Leucemia nu condamnă la moarte!