Antena Meniu Search
x

Liceeni în spital din cauza etnobotanicelor la Buzău. Specialiştii vorbesc de un nou drog periculos

Îngrijorare mare între părinţi. 6 elevi de liceu din Buzău au ajuns la Urgenţă în doar trei zile, din cauza etnobotanicelor. Şi autorităţile sunt în alertă.

Vezi și

Îngrijorare mare între părinţi. 6 elevi de liceu din Buzău au ajuns la Urgenţă în doar trei zile, din cauza etnobotanicelor. Şi autorităţile sunt în alertă, pentru că fenomenul pare să fie scăpat de sub control. Prognoza specialiştilor este sumbră, pentru că, spun ei, pe piaţă ar fi apărut "marfă nouă". Substanţe cu componenţă chimică modificată şi efecte. devastatoare pentru consumatori.

Toţi cei 6 sunt tinerii. Unii sunt chiar liceeni. Au fost aduşi cu ambulanţa la spital. Erau sub efectul etnobotanicelor şi se simţeau foarte rău. 

dr. ADRIAN ZOICAN, şef secţie UPU Buzău:

 Au fumat un chiştoc de ţigară găsit pe jos sau eu ştiu, în principiu au spus că au fumat.

Pericolul de moment a trecut, pentru cei şase tineri. Dar autorităţile din Buzău sunt în alertă. Luna trecută, un tânăr de 18 ani, elev la un liceu economic, a murit după ce a consumat etnobotanice. După patru zile în care medicii au luptat să-l salveze, organele i-au cedat rând pe rând.

În ultima vreme fenomenul pare să fie scăpat de sub control. Şi chiar dacă aşa-zisele magazine de droguri legale au fost închise, dealerii găsesc mereu variantele ca să fenteze legea.

Îngrijoraţi de numărul mare de cazuri, specialiştii antidrog au organizat activităţi de consiliere în şcoli. Au fost avertizaţi şi părinţii şi profesorii.

În ultimii doi ani, în Buzău, ofiţerii DIICOT au destructurat nu mai puţin de 8 reţele de traficanţi de droguri. Fiecare dealer avea o medie de cel puţin 15 consumatori pe care îi aproviziona cu substanţe interzise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Liceeni în spital din cauza etnobotanicelor la Buzău. Specialiştii vorbesc de un nou drog periculos