Antena Meniu Search
x

Lideri din industria tech europeană formează European Tech Alliance

Un grup de companii importante din domeniul high-tech, printre care şi Dreamstime, companie românească şi cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume, au anunţat marţi formarea European Tech Alliance

Un grup de companii importante din domeniul high-tech, printre care şi Dreamstime, companie românească şi cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume, au anunţat marţi formarea European Tech Alliance, o alianţa care îşi propune să fie grup de lobby pe lângă guvernele şi instituţiile din UE şi al cărei scop este să ajute industria europeană să se dezvolte şi să creeze joburi noi.

 Alianţa Europeană Tech va promova ascensiunea companiilor tech în plină dezvoltare din Europa

 Membrii vor împărtăşi experienţă lor în creşterea propriilor afaceri în Europa cu factorii de decizie politică

 Alianţa îşi propune să reprezinte companiile tech în ascensiune şi să contribuie la strategia Comisiei Europene pentru Piaţă Unică Digitală

 Alianţa va fi lansată de Vice-Preşedintele Comisar Andrus Ansip şi va fi găzduită de Catherine Stihler, Membru al Parlamentului European

“Am format această alianţa pentru a împărtăşi experienţă noastră colectivă cu factorii decizionali şi pentru a schimbă mentalităţile despre Europa, despre tehnologie şi despre Internet”, a declarat Niklas Zennström, preşedintele grupului şi co-fondatorul Skype, în prezent fondatorul şi CEO Atomico, una din companiile fondatoare ale Alianţei.

Andrus Ansip, Vicepreşedintele Comisiei Europene, care coordonează strategia pentru piaţă unică digitală, sprijină această iniţiativa.

“Sunt încântat că Alianţa şi-a unit forţele pentru a deschide un nou canal de comunicare cu factorii de decizie din UE. Experienţă lor de creştere de business-uri în Europa va aduce o contribuţie semnificativă pentru crearea unei Pieţe Unice Digitale”, a precizat acesta.

Zennström a mai spus că Alianţa va creşte obiectivele strategiei digitale propuse de Comisie.

“Următoarele 12-18 luni vor fi critice deoarece Comisia Europeană se ocupă de legislaţia pentru stategia Pieţei Comune Digitale şi această ar trebui să clarifice şi să simplifice drumul pentru toţi jucătorii din industria tehnologică. - din UE şi mai departe – care vor să investească, să crească şi să prospere în Europa”, a mai precizat acesta.

Alianţa este interesată să colaboreze cu instituţiile din Uniunea Europeană şi statele membre şi se angajează să împărtăşească din experienţele sale de formare de companii tech, astfel încât legislaţia şi regulamentul pe care UE intenţionează să-l introducă să ajute sectorul tech să crească şi să poată concura la nivel global.

Alianţa cuprinde companii formate în Europa care au înregistrat succes în acest sector, care doresc să crească în continuare şi care sunt decise să contribuie la dezvoltarea economiei digitale.

Creşterea business-urilor curente în regiune este vitală pentru Europa pentru că poate aduce o schimbare semnificativă pe piaţă muncii, precum şi economiei în general. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lideri din industria tech europeană formează European Tech Alliance