Antena Meniu Search
x

LIVE TEXT: A patra zi de PROTESTE la Universitate. Ce mai revendică MANIFESTANȚII. CE se întâmplă ACUM la club COLECTIV

Manifestanţii s-au întors, vineri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a patra seară de proteste

Vezi și

Manifestanţii s-au întors, vineri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a patra seară de proteste. Numărul lor creşte cu fiecare minut, cu atât mai mult cu cât în această seară se împlineşte exact o săptămână de la tragedia din club Colectiv.

UPDATE 22:10 - Neînţelegeri între cei prezenţi la protest în legătură cu existenţa unei scene

Instalarea unei scene în zona în care are loc protestul a generat un val de nemulţumire printre cei prezenţi.

Discursurile celor care au urcat pe scenă au fost de cele mai multe ori huiduite.

La un moment dat, multe persoane s-au îmbrâncit pe scenă, iar o persoană care avea un microfon s-a îndreptat spre mulţime pentru a le oferi oamenilor şansa de a-şi spune părerea.

UPDATE 21.15 - O scenă a fost asamblată în Piaţa Universităţii, în faţa statuilor de la Teatrul Naţional, unde va avea loc un concert de muzică folk.

Gestul organizatorilor este primit cu huiduieli de cei peste 10.000 de oameni din piaţă.

O tânără strigă la microfonul de pe scenă "Ziua în care vom ceda este ziua în care vom muri! '', refrenul piesei ''The Day We Die" a trupei Goodbye to Gravity.

UPDATE 20.40 - Jandarmeria Bucureşti estimează că, la această oră, peste 8.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii.

UPDATE 20.00 - Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "Corupţia ucide", "Jos clasa politică", "Fără imunitate", "Schimbare totală", "Demisia în bloc a Parlamentului", "Cu sau fără apă caldă, Bucureştiul este tot în stradă", "Forza DNA, rade-i pe toţi, fără excepţie".

De asemenea, se scandează mesaje precum "Ieşiţi din casă dacă vă pasă".

La manifestaţie sunt prezenţi mulţi tineri, dar şi persoane mai în vârstă. Printre participanţi sunt şi familii cu copii, chiar şi de vârstă foarte mică. Manifestanţii au aprins lumânări în jurul fântânii de la Universitate.

Potrivit Mediafax, la un moment dat în piaţă s-a intonat "Imnul golanilor".

UPDATE 19.10 - Peste 1.500 de persoane sunt acum în Piaţa Universităţii, porţiunea de carosabil din zonă fiind deja blocată.

Oamenii strigă în cor "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!".

Românii cer acum schimbarea clasei politice, după ce revolta din stradă generată de tragedia din club Colectiv a dus la demisia Guvernului Ponta şi a primarului Sectorului 4 din Capitală. La club Colectiv, locul tragediei, un sobor de preoţi ţine o slujbă de pomenire pentru cei care şi-au pierdut viaţa, în urmă cu o săptămână.  Este exact o săptămână de când suntem cu 32 mai puţini şi cu 130 de tineri în suferinţă. Punctul de întâlnire este, evident, Piaţa Universităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » LIVE TEXT: A patra zi de PROTESTE la Universitate. Ce mai revendică MANIFESTANȚII. CE se întâmplă ACUM la club COLECTIV