Antena Meniu Search
x

Localităţi din Mehedinţi, poluate de praful de cărbune de la o termocentrală în faliment

Orice pală de vânt determină mii de oameni să se închidă în case. Se întâmplă în mai multe localităţi din Mehedinţi unde o simplă adiere de vânt face ca aerul să fie irespirabil. Ridică un nor de cenușă de cărbune şi zgură de la Termocentrala de la Halânga şi îl poartă pe o arie de câţiva kilometri.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 15:29

Vezi și

Orice pală de vânt, oricât de mică, determină mii de oameni să se închidă în case. Se întâmplă în mai multe localităţi din Mehedinţi unde o simplă adiere de vânt face ca aerul să fie irespirabil. Mai exact, ridică un nor de cenușă de cărbune şi zgură de la Termocentrala de la Halânga, aflată în faliment, şi îl poartă pe o arie de câţiva kilometri.

Praful ridicat este de multe ori atât de dens, încât casele, maşinile sau chiar drumurile abia se văd. Situaţia este aceeaşi pe o arie de până la cinci kilometri, de fiecare dată când adie vântul.

Problemele oamenilor pornesc de la halda de steril a termocentralei de la Halânga. Praful de acolo ajunge în gospodăriile din Răscoleşti, Halânga, Dudaşul Cerneţiului, Piatra Albă şi chiar în oraşul Drobeta Turnu Severin.

Oamenii se plâng că, dacă au ghinionul să scoată hainele la uscat când bate vântul, este foarte posibil să fie obligaţi să le bage din nou la spălat fără a le mai purta. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Societatea este în faliment din 2016. Este în faliment judiciar şi urmează să se stabilească cine se face vinovat de apariţia acestei situaţii.

Investiţie de 80 de milioane de euro nefinalizată

Autorităţile au investit 80 de milioane de euro pentru instalaţia de stopare a poluării cu cenuşă la Halânga, dar banii s-au dus pe apa Sâmbetei, pentru că proiectul nu a fost finalizat.

Situaţia în care sunt nevoiţi să trăiască mii de oameni a fost şi ieri constată de Reprezentaţii Gărzii de Mediu Mehedinţi, care au prelevat probe şi spun că responsabilii vor fi amendaţi.

Lichidatorul judiciar trebuia să izoleze zona. Pentru că nu a făcut asta, riscă acum o sacţiune de până la 100.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Localităţi din Mehedinţi, poluate de praful de cărbune de la o termocentrală în faliment