Antena Meniu Search
x

Video Locul din România unde rafalele de vânt au atins o viteză periculoasă. Şoselele, de nerecunoscut

A fost vremea pericolelor în jumătate de ţară. Vântul nebun a suflat cu aproape 150 de kilometri pe oră în unele zone şi a pus în pericol vieţile localnicilor din Moldova şi Ardeal. O fată de 13 ani a ajuns la spital, lovită de o bucată de fier care a zburat de pe un acoperiş. Iar pe şosele, a fost un fel de Final Destination.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 22:01

Vezi și

Rafelele de peste 70 de kilometri pe oră aproape au ucis o fată de 13 ani din Deva. A fost lovită de o bucată mare de tablă, desprinsă de pe un acoperiş şi purtată de vânt până pe stradă. Copila este şi acum internată şi ţinută sub supraveghere. "Prezenta o plagă tăiată facial, la nivelul arcadei ochiului drept de aproximat 3-4 cemtimetri şi o contuzie la nivelul capului, un hematon", a declarat Călin Dumitrescu, medic, 

Vremea le-a stricat vacanţa unor elevi

Vântul furios a stricat o zi de vacanţă elevilor care erau la Sinaia. La Cota 2000, rafalele au depăşit 100 km/h, iar toate pârtiile au fost închis. Vântul avea atâta forţă, încât balansa telescaunele ca pe nişte pendule. În plus, exista alt mare pericol!

"În acest moment, vântul bate cu putere, până la 40 m/s. Zonele abrupte de pe Valea Prahovei au fost închise din cauza faptului că a bătut vântul şi s-au format pălării foarte mari de zăpadă care se pot rupe şi se pot forma avalanşe", spune Dan Niţoi, salvamontist.

Pe acelaşi subiect

Meteo. Rafale puternice de vânt în Suceava

La Suceava, în zona de munte, vântul atins o viteză de-a dreptul periculoasă: peste 145 de kilometri la oră. Mulţi copaci au fost frânţi de rafale şi au format adevărate baricade pe şosele. Şoferii care s-au trezit cu arbori căzuţi brusc în faţa lor au devenit şi victime ale accidentelor rutiere. Au frânat atât de brusc, încât maşinile care veneau din spate nu au putut frâna la timp şi s-au ciocnit. 

Probleme au avut şi şoferii care au trecut pe mai multe drumuri din Botoşani. Praful stârnit de vânt a format nori opaci pe şosele, care au redus foarte mult vizibilitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Locul din România unde rafalele de vânt au atins o viteză periculoasă. Şoselele, de nerecunoscut