Antena Meniu Search
x

Meteo: Alerte cod galben și portocaliu emise de ANM în aproape toată țara. Vreme severă în București și 37 de județe, până mâine dimineață

Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu care vizează aproape toată țara. Specialiștii anunță vânt puternic la munte, dar și în sudul, centrul și estul țării, începând din această dimineață. 

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 10:27

Prima avertizare cod galben este valabilă de marți, ora 10.00, până miercuri la ora 8.00. La munte, la altitudini mai mari de 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70...100 km/h.

Avertizări cod galben și portocaliu de vânt puternic în cea mai mare parte a țării

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic și viscol la munte, la altitudini mai mari de 1700 de metri.

Avertizarea este în vigoare de marți de la ora 10.00 până la ora 22.00 și anunță perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, viscol și vizibilitate redusă.

Pe acelaşi subiect

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

A doua alertă meteo cod galben a intrat în vigoare marți la ora 10.00 și expiră la ora 22.00. Local în sudul, centrul și estul țării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75...85 km/h.

Vreme caldă în București

În Capitală, până miercuri dimineață vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, afirmă Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București, emisă pentru intervalul marți ora 11.00 - miercuri ora 8.00.

Vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade (peste 10 grade față de cea normală), iar cea minimă de 3...5 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu rafale de 50...55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Meteo: Alerte cod galben și portocaliu emise de ANM în aproape toată țara. Vreme severă în București și 37 de județe, până mâine dimineață