Antena Meniu Search
x

Locuri de poveste din Bistrița, destinații inedite de Crăciun

Sinaia, Predeal, Bran-Moeciu. Sunt cele mai cunoscute destinaţii de sărbători. Dar, pe lângă ele, găsim în România alte sute de locuri la fel de frumoase, poate chiar mai frumoase.

Vezi și

Sinaia, Predeal, Bran-Moeciu. Sunt cele mai cunoscute destinaţii de sărbători. Dar, pe lângă ele, găsim în România alte sute de locuri la fel de frumoase, poate chiar mai frumoase. Pensiunile bistriţene, spre exemplu, sunt alegerea perfectă dacă tânjiţi după un Crăciun tradiţional. De la peisajul de basm şi până la sarmalele. de poveste, totul păstrează farmecul sărbătorilor de altădată.

În locul în care Bucovina întâlneşte tărâmul lui Dracula, la 1.200 de metri înălţime, nu departe de Munţii Rodnei, una din pensiunile bistriţene se pregăteşte să-şi primească oaspeţii. E cald şi bine înăuntru, gazdele au făcut focul iar acum se ocupă şi de suflet.

În camere, curăţenia şi detaliile fac diferenţa. Iar în bucătării. aromele. Ingredientele pe care le folosesc la gătit sunt naturale, se mândresc proprietarii. Multe, chiar din cămara proprie.

Peisajul este de basm. Drumul şerpuieşte domol prin satele năsăudene. Iar turiştii vor să se bucure de asta. Vin mulţi din ţară dar şi din Republica Moldova. O zi de cazare costă 175 de lei, cu mic dejun inclus. Iar pentru cina festivă de sărbători clienţii vor plăti 80 de lei în plus.

În satele din munții Buzăului, spre exemplu, turiştii au toate şansele să fie colindaţi. Zeci de copii, îmbrăcaţi în haine tradiţionale şi roşii în obraji se pregătesc intens pentru asta. Iar repertoriul este cu adevărat impresionant. Sunt în total zeci de colinde pe care un profesor din localitatea Gura Teghii le adună de peste 40 de ani.

Urările copiilor noroc în anul care vine. cu o condiţie totuşi. Să fie răsplătite de gazde cu mere, covrigi și nuci din belşug.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Locuri de poveste din Bistrița, destinații inedite de Crăciun