Antena Meniu Search
x

Lucrurile simple care ne îmbolnăvesc!

Fără lumină naturală şi aer curat ajungi încet-încet să suferi de cel puţin o afecţiune gravă: depresie, probleme cu inima sau osteoporoză.

Vezi și

Fără lumină naturală şi aer curat ajungi încet-încet să suferi de cel puţin o afecţiune gravă: depresie, probleme cu inima sau osteoporoză.

Medicii avertizează că cei mai mulţi dintre noi nu prea ţin cont de recomandări. Nu aerisesc încăperile în fiecare zi şi stau timp îndelungat în birouri unde nu intră lumina de afară. E drept, mulţi dintre dezvoltatorii imobiliari trec aerul şi lumina naturală la detalii.

O lampă aprinsă ne salvează când avem nevoie, dar nu va înlocui niciodată lumina naturală. Lumina are, în primul rând, rolul de a stimula sistemul nervos, pe de altă parte este cea care ne întăreşte imunitatea.

Şi ne ajută să sintetizăm vitamina D, esenţială pentru fixarea calciului în corp. Pe termen lung, lipsa vitaminei D duce chiar la probleme cardiace grave. Nici constructorii nu respectă întocmai regulile.

Lipsa de lumină naturală în locuinţă şi în birou nu ne afectează doar fizic. Ci creşte şi incidenţa cazurilor de depresie. Chiar şi aşa, mulţi aleg să folosească aerul condiţionat. Răceşte eficient aerul, dar ascunde alte pericole.

Dacă nu, riscăm să ne alegem cu sinuzită, astm şi alte infecţii ale căilor respiratorii. Cercetătorii străini au arătat în nenumărate studii că expunerea la aer curat şi lumină naturală sporeşte speranţa de viaţă. Potrivit British Medical Journal, oamenii cu nivel ridicat de vitamina D în corp au un risc cu scrisuri 40% mai mic de a face cancer de colon. Şi au şanse de două ori mai mici să facă diabet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Lucrurile simple care ne îmbolnăvesc!