Antena Meniu Search
x

Lumină la căpătâiul celor decedați, iniţiativa primarului din Râmnicu Vâlcea

Să aprindă o candelă la mormintele celor care au pierit, să păstreze un moment de reculegere și să spună o rugăciune - este una dintre tradițiile strâns legate de sărbătoarea Paştelui, la românii.

de Redactia Observator

la 19.04.2020, 12:05

Vezi și
  • Lumânările au fost cumpărate de primar.
  • Fiecare mormând a avut o candelă aprinsă.

Să aprindă o candelă la mormintele celor care au pierit, să păstreze un moment de reculegere și să spună o rugăciune - este una dintre tradițiile strâns legate de sărbătoarea Paştelui, la românii.

Anul acesta, însă, oamenii au fost nevoiți să renunțe la obicei, din cauza restricţiilor de circulaţie. În Râmnicu Vâlcea, primarul a vrut sa aline durerea celor care nu au putut merge la cimitir.

A cumpărat câte o lumânare pentru fiecare mormânt și a avut grija ca noaptea de Înviere să găsească locurile de veci scăldate în lumină.

Imaginile sunt filmate într-unul dintre cimitirele din Râmnicul Vâlcea. Aşa luminate erau locurile de veci şi în anii trecuţi. Era o tradiţie în oraş ca, în noaptea Paştelui, rudele celor care nu mai sunt să a ajungă la morminte cu Lumina Sfântă.

Cum anul aceasta tradiţia nu a mai putut fi respectată, edilul oraşului s-a gândit să aducă lumina în numele tuturor.

Iar pentru ca noaptea de Înviere să găsească locurile de veci scăldate în lumină, la orele amurgului, sute de voluntari și angajați ai administrației locale au împânzit cimitirele.

Atât angajaţii cimitirelor, cât şi voluntarii, se gândesc şi la morţii lor când aprind candelele. Speră să aibă şi ei lumină din lumânarea aprinsă.

Au fost luminate atât cimitirele private, cât și cele de stat. În total, 11 astfel de locuri. Şi cimitirul din Filiaş, judeţul Dolj, a fost luminat de voluntari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lumină la căpătâiul celor decedați, iniţiativa primarului din Râmnicu Vâlcea