Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România! Flacăra va ajunge la milioane de credincioşi
Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delegaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere, scrie News.ro
Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delegaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere, scrie News.ro
Sâmbătă seară, pe Aeroportul "Henri Coandă" a aterizat avionul ce a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, care va fi împărţită milioanelor de credincioşi în această noapte.
Lumina aprinsă la Sfântul Mormânt a fost preluată de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a adus-o la Bucureşti cu un avion închiriat.
La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţi ai eparhiilor să ia Lumina Sfânta pentru a o împărţi credincioşilor la slujba de Înviere.
De la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă şi în Transilvania şi Banat, cu două avioane - unul va ateriza la Cluj-Napoca, urmând să treacă şi pe la Sibiu şi Satu Mare, iar altul va ateriza şi la Timişoara. Alte două avioane vor ateriza la Suceava şi Bacău, pentru a duce Lumina Sfântă şi în Bucovina şi Moldova.
De asemenea, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.
Delegaţia BOR a participat pentru a noua dată consecutiv la slujba Sfintei Lumini de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.
Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim la ora 14.21. Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.
CITEȘTE ȘI Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim- VIDEO
Duminică, atât ortodocşii, cât şi catolicii vor serba Paştile, la trei ani de la ultima prăznuire comună, din 20 aprilie 2014. Apoi, abia peste opt ani, adică în 20 aprilie 2025, Învierea Domnului va fi din nou sărbătorită în aceeaşi duminică de ortodocşi şi de catolici.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰