Antena Meniu Search
x

Video Lungul drum spre casă: Turiştii se întorc acasă din minivacanţa de Paşte. Se anunţă aglomerări în cea de-a doua parte a zilei

Nu aş vrea să rup eu vraja acestui moment, însă orice lucru frumos se încheie... repede, din păcate. Dar să vorbim în continuare despre cel mai... puţin aşteptat moment al unei călătorii - drumul către casă. 

de Redactia Observator

la 03.05.2021, 13:39

Vezi și

Poate că despărţirea de vacanţe nu ar fi aşa de grea dacă nu am şti că ne aşteaptă ore bune de petrecut în maşină...Drept care ajungem acum la Mamaia, de unde unii turişti au plecat deja, alţii se pregătesc.

Deocamdată traficul se desfăşoară în condiţii normale, în special în staţiuni, dar şi pe autostradă. Singurul loc în care se formează aglomeraţie este înainte de Podul de la Cernavodă, acolo unde se circulă pe o singură bandă pe sens şi cu 60 de kilometri la oră. În rest,  nu avem motive de îngrijorare.

Asta şi pentru că mulţi turişti au ales să plece încă de aseară. Astăzi de dimineaţă a plouat. Au fost peste 15.000 de turişti pe litoralul românesc în acest weekend doar în unităţile de cazare clasificate şi încă pe atât în cele neclasificate. Se anunţă rezervări şi pentru weekendul următor şi asta pentru că de sâmbătă s-a dat startul sezonului estival.

Ultima zi de sezon la munte

Pe acelaşi subiect

Dar dacă la mare abia acum începe sezonul, la munte astăzi este ultima zi. 

În Poiana Braşov este ultima zi a sezonului oficial a sporturilor de iarnă. Se întâmplă acest lucru pentru că stratul de zăpadă este din ce în ce mai puţin consistent, explicabil dacă luăm în calcul şi faptul că temperaturile au crescut peste 20 de grade. Dacă în Poiana Braşov nu se mai poate schia, în masivul Bucegi pe domeniul schiabil Sinaia, Valea Soarelui sau în Valea Dorului, se mai poate schia preţ de câteva zile bune.

Schiul nu este însă totul în ceea ce priveşte distracţia la munte, fie că vorbim de zborul cu parapanta, partide de echitaţie, plimbări, cu siguranţă că oamenii care sunt aici îşi găsesc cu siguranţă ceva de făcut. 

Atenţie însă, ultima zi de Paşte presupune şi aglomerarea celebrei Văi a Prahovei, pe DN1, între Predeal şi Comarnic sunt aşteptate creşteri ale valorilor de trafic în a doua parte a zilei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lungul drum spre casă: Turiştii se întorc acasă din minivacanţa de Paşte. Se anunţă aglomerări în cea de-a doua parte a zilei