Antena Meniu Search
x

Lupte cu săbii și spectacol cu foc în cadrul Festivalului Medieval de la Timișoara

A fost bătaie cu săbii, seara trecută, în centrul oraşului Timişoara. Nu vorbim despre o răfuială între grupări interlope, ci despre un spectacol din cadrul Festivalului Medieval care îi încântă zilele acestea pe toţi cei ce iau la pas străzile urbei. 

de Redactia Observator

la 26.07.2020, 11:48

Vezi și
  • Fragmentele de istorie au fost reconstituite în Timişoara.
  • Vestimentaţiile tradiţionale au atras toate privirile.

Cu simulări de lupte între cavaleri şi mâncăruri gătite după reţete vechi de sute de ani. Aşa au fost aşteptaţi oamenii la Festivalul Medieval din Timişoara.

Vlad Torceanu, voluntar: În seara aceasta se întâmplă un ospăț regal, organizat de craiul din Timișoara, la care are invitați atât din Regatul Ungariei, Valahia, din regiunile alăturate, prieteni și aliați.

Fragmentele de istorie au fost reconstituite în aceste zile în Timişoara. Vestimentaţiile tradiţionale au atras toate privirile.

Vlad Torceanu, voluntar: Oamenii se uită puțin la hainele medievale ca fiind învechite, materiale vechi, in sau lână, sunt foarte confortabile.

Gabriel Galama, voluntar: Arumura completă e mult mai grea, între 25 şi 30 de kg.

Turistă: Mi se pare frumos, îi urmărim de ceva ani.

Turistă: Este o atmosferă foarte frumoasă, incitantă, salutăm iniţiativa de a organiza a doua ediţie a festivalului, o aşteptăm şi pe a treia.

Nu a lipsit festinul culinar demn de o curte regală.

Festivalul Medieval, ajuns la a doua ediţie, este organizat de Muzeul Naţional al Banatului şi are ca scop educarea prin spectacole a spectatorilor interesaţi de istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Lupte cu săbii și spectacol cu foc în cadrul Festivalului Medieval de la Timișoara