Antena Meniu Search
x

Magia Crăciunului nu face pandemia să dispară este mesajul medicului timișorean Virgil Musta

Mesaj alarmant al medicului timișorean Virgil Musta. Sărbătorile nu vor fi liniştite, iar în loc de magia Crăciunului am putea avea parte de carantină.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 27.10.2020, 11:33

Vezi și
  • Nici psihologii nu ne dau veşti bune.
  • Chiar şi în sânul familiei, restricţiile sunt greu de îndurat.

Mai staţi puţin până să vă planificaţi sărbătorile de iarnă. O spun medicii care sunt sceptici că pandemia va da înapoi până la sfârşitul anului.

Virgil Musta, medic: Probabil că nu ne vom putea bucura cum ne-am bucurat în ceilalţi ani de sărbătorile de iarnă, să mergem în excursii, să mergem la ski. Sperăm că nu, deşi foarte probabil că pentru anumite familii vor fi triste.

Crăciunul petrecut acasă din cauza restricţiilor, chiar şi alături de cei dragi, nu va aduce linişte în suflet, spun psihologii.

Adina Berar, psiholog: În contextul pandemic actual, această perioadă a anului poate fi trăită de mulţi dintre noi cu o apăsare greu de suportat, cu multă îngrijorare, anxietate sau depresie.

Mulţi români s-au resemnat, însă, cu gândul că sărbătorile de anul acesta sunt compromise.

Tânără: Am vrut să mergem în Viena, am vrut să mergem în Spania, dar cred că vom sta iar închişi în case.

Tânără: Cred că o să fie sărbători mai triste pentru că nu ne putem întâlni foarte mulţi şi în general, cu ocaiza sărbătorilor, se întâlnesc mai multe persoane.

Tânără: Cred că o să petrec cu soţul meu, cu ocazia asta ne bucurăm că reuşim să petrecem mai mult timp împreună, pentru că lucrăm foarte mult şi nu prea reuşim să stăm împreună.

Printre puţinele bucurii de sărbători rămân, însă, decoraţiunile de Crăciun.

Negreşit şi anul acesta centrele marilor oraşe vor fi împodobite cu ornamente şi lumini de sărbători şi nu va lipsi impozantul brad de Crăciun.

Le vom putea admira, însă, doar din spatele măştii de protecţie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Magia Crăciunului nu face pandemia să dispară este mesajul medicului timișorean Virgil Musta