Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Circulaţia în Curtea de Argeș, paralizată de mii de oi. Ciobanii din zonă sunt supăraţi că nu mai au păşuni

Trei turme de oi, cu trei ciobănei au ocupat Curtea de Argeş. A fost un protest. mioritic al oierilor nemulţumiţi de felul în care s-au împărţit păşunile. Cele trei mii de oi au fost sprijinite şi de o turmă de vite. Şi ca la orice protest de amploare, au venit şi poliţiştii, şi jandarmii, cu negociator.

de Redactia Observator

la 08.06.2017 , 22:06

Trei turme de oi, cu trei ciobănei au ocupat Curtea de Argeş. A fost un protest mioritic al oierilor nemulţumiţi de felul în care s-au împărţit păşunile. Cele trei mii de oi au fost sprijinite şi de o turmă de vite. Şi ca la orice protest de amploare, au venit şi poliţiştii, şi jandarmii, cu negociator.

Câteva mii de oi atacă intrarea în oraşul Curtea de Argeş. În spatele lor, un cioban le mână nervos. Animalele înaintează câteva zeci de metri, după care se opresc ca la un semn.

Dacă poliţiştii au fost de neclintit, oile au făcut cale întoarsă. Ciobanul cedat însă atât de uşor. A venit să protesteze în faţa primăriei pentru că oile nu mai au unde să pască. I s-au alăturat şi alţi ciobani, iar în total au fost aproape 3 mii de oi.

Vezi și

În scurt timp, intrarea în oraş s-a blocat. Oamenii nu mai puteau să treacă nici cu maşinile şi nici la pas.

Lipsiţi de soluţii, poliţiştii au încercat să poarte un dialog vizual! Ei priveau atenţi la oi, iar animalele înapoi la ei. Concluziile sunt neclare, dar a venit şi viceprimarul ca să desluşească conflictul.

Protestatarii spun ca licitaţia pentru păşunat a fost câştigată de un fost angajat al primariei, care a fost şi şeful Registrului Agricol. În cele din urmă, ciobanii au ajuns la primărie pentru negocieri, cu oi cu tot!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Circulaţia în Curtea de Argeș, paralizată de mii de oi. Ciobanii din zonă sunt supăraţi că nu mai au păşuni