Antena Meniu Search
x

Maimuţă evadată dintr-o curte, autorităţile o caută prin oraş: "Nu vă apropiaţi de ea, este periculoasă" (Video)

Trei maimuţe au evadat din curtea unui bucureştean din sectorul 5, două dintre ele fiind prinse deja, însă a treia este momentan de negăsit. Specialiştii precizează că animalul exotic poate fi periculos.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.09.2019, 11:16

Maimuţă evadată în Bucureşti - Foto Profi Media

Trei maimuţe au evadat din curtea unui bucureştean din sectorul 5, două dintre ele fiind prinse deja, însă a treia este momentan de negăsit. Specialiştii precizează că animalul exotic poate fi periculos.

După ce va fi prinsă, maimuţa ar putea ajunge la grădina zoologică, având în vedere că deţinerea unor astfel de animale exotice este interzisă în România.

Maimuţă evadată din curtea unui bucureştean din sectorul 5

Autorităţile caută prin Bucureşti o maimuţă evadată din curtea unui cetăţean din sectorul 5. Iniţial, a fost anunţată fuga a trei maimuţe, însă două dintre ele au fost capturate deja.

Potrivit medicului veterinar Dan Lescai, este vorba despre un pavian, sau cercopitec, iar animalul poate fi periculos, apropierea persoanelor neavizate de acesta fiind nerecomandată.

"Sunt foarte inteligente, dar această intelingenţă nu se transpune într-o blândeţe faţă de om, ci într-o speculare de situaţii. Pentru alţi oameni, în afară de persoana care avea grijă de ea, reprezinta un pericol. Este puternică, agilă şi poate muşca foarte puternic, sau lovi, sau zgâria. Mai mult, în afară de aspectul pericolului fizic, mai există şi posibilitatea transmiterii unor boli. Păstraţi distanţa de siguranţă dacă o vedeţi. De asemea, abordarea acestui animal trebuie făcută de o echipă special antrenată. Deci, sub nicio formă, nu va apropiaţi de un astfel de animal dacă îl vedeţi", a declarat pentru Observator.tv medicul veterinar Dan Lescai.

Deşi în România este interzisă deţinerea unor astfel de animale exotice, exista la ministerul Mediului, cât şi la direcţiile sanitar veterinare, posibilitatea de înscriere ca mini grădină zoologică şi astfel cineva ar putea să deţină astfel de animale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Maimuţă evadată dintr-o curte, autorităţile o caută prin oraş: "Nu vă apropiaţi de ea, este periculoasă" (Video)