Antena Meniu Search
x

Cel mai bun Maître d'Hotel din Franţa, despre secretele unei mese pline de rafinament

Se pare că şervetul de bumbac, vesela de porţelan şi florile în vază pe masă nu sunt suficiente, mai ales dacă le aşezi la întâmplare. Cel mai bun Maître d'Hotel din Franţa ne arată totul despre arta servirii mesei.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 14:16

Vezi și

Se pare că şervetul de bumbac, vesela de porţelan şi florile în vază pe masă nu sunt suficiente, mai ales dacă le aşezi la întâmplare. Cel mai bun Maître d'Hotel din Franţa ne arată totul despre arta servirii mesei.

Monsieur Kevin este, cum ar spune francezii, creme de la creme în meseria lui. În 2015 el a primit cea mai înaltă distincţie posibilă în domeniul în care lucrează. În termeni pretenţioşi, în limba lui Beaudelaire, ar suna după cum urmează: Meilleur Ouvrier de France - Maitre d'hotel, du service et des arts de la table. Adică un fel de Oscar franţuzesc al meseriilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe scurt, Monsieur Chambenoit este omul care ştie totul despre arta servirii mesei şi tipicurile gastronomiei. Iar când spunem totul, aşa este. Kevin este un fin cunoscator al rafinamentului. Jonglează cu gastronomia franţuzească şi cu oenologia. Iar eticheta de servire a mesei nu mai are niciun secret pentru el. Poate vorbi ore întregi despre asta. Iată spre exemplu câteva sfaturi valabile atunci când ne pregătim să avem musafiri la masă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Kevin a venit în România să ofere consultanţă personalului unui restaurant din Bucureşti. Şi nu ne referim la poziţionarea farfuriilor aici. Nu doar la asta. Căci, spune el, ceea ce face ca un restaurant să devină o experienţă plăcută pentru client şi deci o afacere profitabilă pentru patroni, începe cu atitudinea.

L'art de la table, sau mai pe româneşte spus, arta mesei, s-a dezvoltat pe vremea regilor Ludovic al IV-lea, Ludovic al XV-lea şi al XVI-lea, chiar dacă la baza conceptului au stat italienii. De fapt, Ecaterina de Medici a adus din Italia prima furculiţă, la un banchet.

Primele restaurante în Franţa au fost deschise în secolul al XIX-lea de către bucătarii personali ai nobilimii. Mai exact, după Revoluţia Franceză. Unele dintre restaurante mai rezistă şi astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Cel mai bun Maître d'Hotel din Franţa, despre secretele unei mese pline de rafinament