Antena Meniu Search
x

Mama care şi-a abandonat bebeluşul de 3 zile în ger, la Balş, a fost găsită. Motiv halucinant pentru gestul ei

Mama care şi-a abandonat bebeluşul de 3 zile în ger, la Balş, a fost găsită. Femeia le-a spus poliţiştilor ce motiv a avut să îşi lase nou născutul într-o casă abandonată de la marginea oraşului, explicaţiile ei fiind halucinante.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.02.2020, 20:48

Bebeluş abandonat
Mama care şi-a abandonat bebeluşul de 3 zile în ger, la Balş, a fost găsită. Motiv halucinant pentru gestul ei - Eveniment de Olt

Mama care şi-a abandonat bebeluşul de 3 zile în ger, la Balş, a fost găsită. Femeia le-a spus poliţiştilor ce motiv a avut să îşi lase nou născutul într-o casă abandonată de la marginea oraşului, explicaţiile ei fiind halucinante.

Un bebeluș de de doar trei zile a fost găsit abandonat, vineri, într-o casă părăsită din satul Morunești, comuna Morunglav, lângă Balş. Autoritățile au fost alertate de un localnic care l-a auzit plângând, s-a dus să vadă ce se întâmplă şi a sunat de urgenţă la 112. 

Polițiștii au identificat-o pe mama nou-născutului, care este o femeie de 40 de ani, din satul Ghioșani. Tatiana Truţă este mama micuţului şi este infirmieră la Spitalul Orăşenesc Balş. Dus la spitalul din Balş, nou-născutul a fost transportat apoi la Spitalul Slatina, iar de aici a fost transferat în cursul serii de vineri la Spitalul Craiova.

Infirmiera îşi lăsase copilul într-o cutie de carton, îmbrăcat şi învelit cu o pătură, însă se pare că nu îl părăsise de tot şi zilnic se ducea să îl mai alăpteze. "Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș s-au deplasat la fața locului și au constatat că un bebeluș, de trei zile, a fost abandonat într-o cutie din carton, într-o casă părăsită din Morunglav. Copilul era în viață, îmbrăcat și învelit cu o pătură. A fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru investigații. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat-o pe mama acestuia, o femeie de 40 de ani, din localitate.", a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pe acelaşi subiect

Tatiana Truță, cea care şi-a lăsat bebeluşul în frig şi în mizerie, este văduvă, după ce soțul său a murit acum câțiva ani în străinătate, suferind un infarct la locul de muncă, și mai are doi copii, o fată de 20 de ani, care este căsătorită, şi ar avea grijă de fratele său, un băiat de numai trei ani. Casa în care aceasta și-a abandonat băieţelul era cea a bunicilor săi materni și era nelocuită de ani buni, scrie Eveniment de Olt.

Femeia le-a spus poliţiştilor că de fapt nu l-a abandonat pe bebeluş. ci l-a ascuns, de ruşine. A mai susţinut că nu a ştiut că e însărcinată decât atunci când i-a venit sorocul să nască, scrie Realitatea Oltului.

În acest caz a fost deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, poliţiştii desfăşurând cercetări in rem, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Balş. Tatiana Truță, femeia care a dat naștere copilului, va fi probabil supusă unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă a avut sau nu discernământ când a decis să-l abandoneze pe acesta în frig şi mizerie. 

O anchetă în acest caz fac şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de Protecţie a Copilului Olt, iar în momentul în care băieţelul va fi externat acesta ar putea preluat şi îngrijit de un asistent maternal sau dat în grija unei rude până la gradul IV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mama care şi-a abandonat bebeluşul de 3 zile în ger, la Balş, a fost găsită. Motiv halucinant pentru gestul ei