Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Fenomenul Brăila" apare și în Capitală! O mamă din București spune că tripleții ei vor rămâne corigenți fără justificare

O mamă cu tripleţi înscrişi în clasa a opta la o şcoală din Bucureşti a depus o plângere la Ministerul Educaţiei. O acuză pe directoarea unităţii de învăţământ că i-a ameninţat pe copii că vor rămâne corigenţi.

de Redactia Observator

la 24.05.2018 , 22:05

Fenomenul Brăila a dat curaj şi altor părinţi să iasă public şi să spună prin ce trec elevii la şcoală. O mamă cu tripleţi înscrişi în clasa a opta la o şcoală din Bucureşti a depus o plângere la Ministerul Educaţiei. O acuză pe directoarea unităţii de învăţământ că i-a ameninţat pe copii că vor rămâne corigenţi.

Florentina Dragomirescu este mama unor tripleţi de 14 ani care se tem că nu vor intra la liceu, asta pentru că directoarea le-ar fi spus că au note mici şi că nu merită să fie înscrişi la evaluarea naţională. Cel puţin asta susţine mama lor într-o plângere pe care a depus-o la Ministerul Educaţiei. 

Florentina Dragomirescu: "Erau demoralizaţi deşi îi îndrumam să înveţe, să arate că nu sunt chiar de 2 şi 3. Directoarea a zis ca va fi atentă la doamna profesoară de matematică să nu îi treacă să nu intre în evaluare deoarece nu doreşte să strice media pe şcoală. Nu pot sa spun ca sunt rebeli sau pusi pe scandal, sunt copii normali."

Vezi și

În replică, directoarea şcolii spune că niciodată nu i-a mustrat pe copii, chiar dacă la simulările naţionale nu au obţinut nici măcar nota de trecere. 

Ghiţă Cornelia, director scoala 5: "Şcoala noastră nu are ce cauta în acest fenomen Brailă. În 10 ani de zile nu a fost nici macar un singur caz de elev in clasa a opta care sa nu fie inscris la evaluare. Un director nu poate influenţa evaluarea unui copil."

Fenomentul Brăila este descris de zeci de ONG-uri şi peste 14 mii de părinţi care au semnat o scrisoare în care vorbesc despre elevi şantajaţi de profesori pentru a nu se prezenta la evaluări.

Astfel, Brăila s-ar fi menţinut în topul judeţelor cu cele mai bune rezultate. Iar fenomentul ar fi luat amploare şi în alte zone din ţară. 

În Capitală, Inspectoratul Şcolar a trimis comisia de cercetare să verifice situaţia tripleţilor. 

Ministerul Educaţiei a transmis că va face verificări în toate judeţele. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » "Fenomenul Brăila" apare și în Capitală! O mamă din București spune că tripleții ei vor rămâne corigenți fără justificare