Antena Meniu Search
x

Video Mame în situații disperate, cu copii bolnavi, escrocate de bani de un tânăr din Bihor care promitea că le ajută

Fără bani şi fără scrupule! Un tânăr din Bihor a furat de la mai multe mame aflate în situaţii absolut disperate. Femeile, care încercau să strângă bani pentru operaţii salvatoare pentru copiii lor, au rămas fără sume importante care pur şi simplu au dispărut. Sub pretextul că le ajută, individul a luat datele cardurilor. Deşi are doar 24 de ani, bărbatul nu este la prima escrocherie în masă. 

De Andre Rotaru la 03.06.2021, 21:24
Vezi și

Roxana Gardau, mamă păgubită: S-a dat drept un om de afaceri, mi-a spus că l-a impresionat cazul nostru foarte mult, până la lacrimi.

Fetiţa Roxanei a fost diagnosticată cu cancer şi avea nevoie urgentă de o operaţie costisitoare: 120.000 de euro. În ianuarie, pe când se afla cu ea la tratament în Turcia, Roxana a primit un mesaj. 

Roxana Gardau, mamă păgubită: A spus că ne ajută cu 70.000 de euro. Mi-a spus, ca să-mi trimită suma respectivă de bani, are nevoie de poze. Adică poza de pe card, față-spate. I-am trimis, am făcut. Eu nu am mai realizat. 

Imediat au început să dispară bani din contul femeii. 4000 de lei în doar câteva minute. 

Roxana Gardau, mamă păgubită: Au spus că ne ajută și pur și simplu ne-au luat banii.

Sute de femei au primit mesaje de la escroc

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Îşi racola victimele de pe o pagină de Facebook unde erau distribuite anunţuri umanitare pentru copii cu diverse probleme.

Sami Negoiescu, ONG persoane vulnerabile: Acest escroc a preluat acele telefoane de acolo și i-a sunat pe absolut toți, pe WhatsApp, de obicei seara târziu, și s-a dat un om de afaceri, un om influent din România. Din fericire, din cei peste 300 de beneficiari, pe care îi avem și care au fost contactați, doar 3 au fost escrocați.

Individul deja are un cazier lung. De-a lungul anilor, ar fi reuşit să înşele zeci de oameni, în faţa cărora a fost pe rând angajat al furnizorilor de electricitate, vedetă sau chiar preot. În momentul în care poliţiştii din Bucureşti l-au identificat pe bărbat, aceştia au avut o surpriză. Bărbatul se afla deja în arest, în judeţul Sălaj, pentru infracţiuni similare. 

Dacă suntem vreodată într-o astfel de situaţie, este bine să ştim că pentru a primi bani trebuie să oferim doar codul IBAN al contului nostru şi nu trebuie să transmitem sub nicio formă datele cardului bancar. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mame în situații disperate, cu copii bolnavi, escrocate de bani de un tânăr din Bihor care promitea că le ajută