Antena Meniu Search
x

Mâncarea tradițională, celebrată la festivalurile de la Salonta și Ghimeș

A fost dezmăţ culinar la două festivaluri de mâncare tradiţională care s-au ţinut weekendul acesta la Salonta şi Ghimeş. Mii de pofticioşi s-au bucurat în Bihor de 20.000 de sarmale, în timp ce în Harghita oamenii s-au relaxat la un festival al mămăligii cu brânză.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 01:45

Vezi și

A fost dezmăţ culinar la două festivaluri de mâncare tradiţională care s-au ţinut weekendul acesta la Salonta şi Ghimeş. Mii de pofticioşi s-au bucurat în Bihor de 20.000 de sarmale, în timp ce în Harghita oamenii s-au relaxat la un festival al mămăligii cu brânză. Peste 1200 de porţii au fost pregătite în două ceaune imense.

În foi de varză dulce sau acră, cu smântână sau fără, sarmalele au fost astăzi vedete la Salonta.

Douăzeci de mii de sarmale au fiert la foc continuu întreaga zi.

Dacă în Ungaria sarmalele se fac mai condimentate, în Slovacia reţeta include doar carne şi legume, fără orez. Pe lângă variantele tradiţionale, unele gospodine au folosit şi ingrediente neobişnuite: nucă sau păsat - făcut din porumb.

Festivalul a avut şi un invitat special: portarul Helmut Duckadam.

În alt colţ al ţării, la Ghimeş, în Harghita proprietarii de pensiuni din Valea Rece s-au întrecut la un alt festival, cel al mămăligii cu brânză. Două ceaune imense au fost încinse pentru pregătirea a 1200 de porţii de balmoş.

Patru ore au muncit organizatorii pentru ca nimeni să nu rămână neospătat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mâncarea tradițională, celebrată la festivalurile de la Salonta și Ghimeș