Antena Meniu Search
x

Mâncărurile copilăriei, din nou la modă în restaurante

Mâncărurile care ne-au bucurat copilăria reapar în meniul restaurantelor. Sunt atât de cerute, încât bucătarii au redeschis sertarul cu reţete de pe vremea bunicilor.

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 17:25

Vezi și
  • 20 de minute sunt suficiente pentru ca plăcinta să se odihnească, la cuptor.
  • Decorată la final cu zahăr, deliciul se numără printre preferatele clienţilor.

Cum era de aşteptat maeştrii bucătari au decis să le dea totuşi o tentă modernă acestor preparate. Aşa se face că mâncăruri sofisticate, precum scoicile ori pastele cu trufe încep să piardă teren în faţa prăjiturilor tradiţionale cu dovleac sau a sniţelului din varză.

Oana Coantă, chef: Important e să îi ajutăm pe oameni să şi retrăiască gusturile. În Braşov, foarte multe reţete sunt inspirate de la sat şi de la unguri.

Reporter: Care au fost cele mai cerute de turişti?

Oana Coantă, chef: Tocănurile sunt foarte căutate, bundash kenyer, frigănelele cum le ştie toată lumea, tot felul de deserturi, cum e prăjitura cu bulion.

Iar inspiraţia se găseşte oriunde. Doar în ultima lună, chefii au adăugat zeci de noi preparate inspirate din copilărie.

Nu doar ciorbele şi fripturile bunicilor au fost reinventate, şi deserturile au primit o tentă modernă. La această cofetărie din oraşul de sub Tâmpa, bucătarii pregătesc la foc continuu plăcintă de dovleac sau poale în brâu.

20 de minute sunt suficiente pentru ca plăcinta să se odihnească, la cuptor. Decorată la final cu zahăr, deliciul se numără printre preferatele clienţilor.

Ioana Mircea, specialist marketing cofetărie: În perioada starii de urgenta a crescut cererea pentru produsele traditionale. Atunci cand calatoresti intr-un loc vrei sa simti gustul acelui loc si cu siguranta asta isi doresc si clientii nostri turisti, dar si brasovenii cred ca vor sa se intoarca la origini mai ales in perioada asta de globalizare.

Şi străinii rămân cuceriţi de gustul românesc din farfurii. Fasolea în pâine, mămăliga cu lapte sau sărmăluţele în foi de viţă sunt printre cele mai cerute preparate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mâncărurile copilăriei, din nou la modă în restaurante