Antena Meniu Search
x

Marfă ilegală pe tarabele comercianţilor de pește

Deşi este perioadă de prohibiţie, în pieţele din Capitală puteţi găsi crap românesc din Delta Dunării.

Vezi și

 Deşi este perioadă de prohibiţie, în pieţele din Capitală puteţi găsi crap românesc din Delta Dunării.

Se laudă chiar vânzătorii care încearcă să scape cât mai repede de marfă, înainte de a fi găsiţi de autorităţi. La preţ, însă, nu renunţă uşor. 

Vrea cu tot dinadinsul să scape de marfa românească. Nu de alta, dar vânzătoarea ştie că legea o lasă acum să vândă doar peşte de crescătorie. Deşi pe tarabe n-ar avea ce să caute peşti din apele noastre, vânzătorii au metodele lor de a procura marfă de calitate.

O taxă mai degrabă care seamănă a şpagă. Dar "taxa" plătită de comercianţi îşi merită toţi banii, mai ales când peştele românesc are un preţ mai mare decât cel din import.

De exemplu, kilogramul de file de crap de Dunăre costă şi 27 de lei, iar cel din import este de până la 23 de lei. Şi fileul de somn românesc este mai scump cu 20 la sută decât cel din import.

Potrivit legii, în intervalul 1 aprilie - 30 mai este interzis pescuitul în apele româneşti. Singurul peşte care poate fi prins este păstrăvul. În plus, preţul mic poate fi şi o capcană, nu doar o ofertă, spun specialiştii. Cu cât este mai ieftin, cu atât peştele este mai vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Marfă ilegală pe tarabele comercianţilor de pește