Antena Meniu Search
x

Video Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă

Pentru mulţi dintre noi, fotografiile vechi reprezintă amintiri preţioase. Iar cele îmbătrânite de vreme pot fi readuse la viaţă, cu ajutorul tehnologiei. În anumite studiouri de profil, pozele vechi pot deveni color şi pot fi tipărite în dimensiuni impresionante. 

de Cristi Georgescu

la 03.02.2023, 08:21

Vezi și

"Cu această fotografie a venit clientul la studioul foto şi aşa arată după editare. Practic, totul a plecat de la aceasta fotografie care acum, după toţi aceşti paşi parcurşi, poate sta în bibliotecă, de maniera aceasta", arată în imagini Cristi Georgescu, corespondent Observator. 

Fotografii cu trecut şi viitor

Istoria personală capătă o nouă viaţă pe hârtie. Şi un loc special în povestea familiei. Iar ca totul să iasă perfect, specialistul din studio primeşte ajutor de la cei care au cunoscut personajele imortalizate în fotografii. 

  • Specialist recondiţionare foto: Şi culoarea părului...
  • Client: Castaniu. 
  • Specialist recondiţionare foto: Un castaniu spre blond, din câte pare. 
  • Client: Da, castaniu mai deschis. 
Pe acelaşi subiect

"O fotografie, în funcţie de dificultatea acesteia, poate dura chiar şi o săptămână, însemnând colorizare şi restaurare. Dar tot ceea ce fac, fac de drag, deoarece majoritatea sunt fotografii de familie", mărturiseşte Alina Mihalache, editor foto.

Maria şi-a revăzut soţul pierdut, în poze

Maria are 74 de ani şi a venit la studio-ul foto cu o poză a soţului, pe care l-a pierdut în urmă cu mulţi ani. Îşi doreşte sa le lase copiilor o amintire cu părinţii lor alături, aşa că s-a lăsat fotografiată pentru a comanda un colaj. "Mi se pare genială, o transformare a tehnologiei e super", crede o femeie. 

"În general, oamenii vin cu toate tipurile de fotografii, vin şi cu fotografii rupte, deteriorate, fotografii voalate chiar. Trecerea dintre ani face ca fotografiile să treacă printr-o rose sau un alb negru mai închis, sau mici defecte care apar pe ele", spune Daniel Mihalache, administrator.

Cât costă recondiţionarea pozelor vechi

În funcţie de ce-şi doreşte clientul, preţurile pornesc de la 50 de lei şi pot ajunge la 1.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă