Antena Meniu Search
x

Marian Cojocaru, pilotul care s-a prăbuşit în lacul Comana, ar putea merge din nou

Marian Cojocaru, pilotul care în urmă cu o lună s-a prăbuşit cu paramotorul, la Comana, lângă Bucureşti, a fost externat. Medicii i-au refăcut coloana şi aproape l-au scăpat de infecţiile luate din primul spital, în care a fost internat după accident.

Vezi și

 Marian Cojocaru, pilotul care în urmă cu o lună s-a prăbuşit cu paramotorul, la Comana, lângă Bucureşti, a fost externat. Medicii i-au refăcut coloana şi aproape l-au scăpat de infecţiile luate din primul spital, în care a fost internat după accident.

Pilotul, colonizat cu germeni de spital la Bagdasar Arseni a vorbit, pentru prima dată, într-o conferinţă de presă, despre accidentul din 10 iulie în urma căruia el a stat în comă aproape o săptămână, iar pasagerul său, chitaristul trupei The Rock a murit. Cojocaru a povestit că, la spitalul Bagdasar Arseni, nu a primit un tratament adecvat infecţiilor contractate acolo, i-a fost întrerupt tratamentul cu antibiotice şi a fost întârziată nejustificat intervenţia chirurgicală riscând să nu mai poată merge.

"Nu voiau să se implice în procesul de vindecare a mea. Nu îmi dădeau niciun fel de viitor, să-mi zică «vei merge, poţi fi operat». Nu mi s-a spus nimic. Am stat încă trei săptămâni în plus după ce am redevenit conştient. Nu mi s-a întâmplat nimic. Eram amăgit că o să plec la Viena”, a povestit Marian Cojocaru despre experienţa sa din spitalul Bagdasar Arseni din Capitală unde a fost internat imediat după accidentul de paramotor de la Comana.

Marian Cojocaru a fost externat pe propria răspundere de la Bagdasar Arseni şi transferat la Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie, unde a fost operat pe 5 august.

”După operaţie au început să apară semne bune. Pur şi simplu a fost un miracol pentru mine. M-am născut încă o data. Mulţumesc din suflet întregii echipe care a participat la această intervenţie chirurgicală. E mare lucru să dai încredere unui om care e undeva jos, jos de tot, fără niciun fel de speranţă. Nu poţi să spui în cuvinte treaba asta”, a mai spus Cojocaru.

Medicii de la Brain Institute au arătat că, din cauza infecţiilor cu care Cojocaru a fost internat, a fost nevoie de măsuri de prevenţie suplimentare, astfel încât să nu se producă o contaminare.

"La internare, pacientul s-a prezentat cu un deficit neurologic sever, o paraplegie aproape completă, avea o schiţă de mişcare la piciorul drept, cu tulburări sfincteriene de tip incontinenţă. Intervenţia chirurgicală a fost una de o complexitate destul de mare. (…) Măduva spinării era, literalmente, într-un conglomerat de eschile osoase. (…) Vertebra L1 era practic explodată. Foarte multe eschile din vertebre au lezat porţiunea terminală a măduvei spinării. Ceea ce a şi dus la acest deficit neurologic sever. Practic, greul, pentru el, de-acum încolo urmează. Are nevoie de un proces de recuperare extrem de îndelungat, dificil, anevoios, foarte, multă kineto terapie, foarte multă terapie fizică şi un moral cât mai sus”, a spus doctorul Tiberiu Maior, neurochirurgul care a condus echipa medicală.

Pilotul Marian Cojocaru încă nu poate merge, însă a început să facă unele mişcări cu piciorul drept şi să aibă capacitate senzorială la piciorul stâng. El urmează să fie externat joi şi să ajungă la Băile Felix unde va începe procedurile de recuperare, potrivit familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Marian Cojocaru, pilotul care s-a prăbuşit în lacul Comana, ar putea merge din nou