Antena Meniu Search
x

Maricel, caporalul din Focșani care s-a împuşcat în cap la doar 22 de ani, va fi condus mâine pe ultimul drum: "Prea repede te-ai stins, ai fost și ești un înger!"

Caporalul Maricel Oanele, care a ales să-și pună capăt zilelor la doar 22 de ani, împușcându-se cu arma din dotare la baza militară de la Focșani, va fi condus pe ultimul drum, joi, în localitatea Poiana, din comuna Vrâncioaia, județul Vrancea.

Caporalul Maricel Oanele, care a ales să-și pună capăt zilelor la doar 22 de ani, împușcându-se cu arma din dotare la baza militară de la Focșani, va fi condus pe ultimul drum, joi, în localitatea Poiana, din comuna Vrâncioaia, județul Vrancea.

Tânărul de 22 de ani s-a împușcat în cap pe 5 mai, fără să se cunoască încă motivele pentru care a recurs la acest gest extrem.

Rudele și prietenii sunt șocați de moartea lui Maricel, care părea că se află pe o traiectorie bună, după ce viața l-a lovit încă de mic, el fiind abandonat de părinți.

Drama din sufletul lui Maricel

Pe acelaşi subiect

Un mesaj postat pe Facebook de o cunoștință a tânărului pare să facă lumină în cazul lui Maricel Oanele. 

Se pare că tânărul trăia o dramă, el fiind un copil abandonat de mama biologică, crescut la orfelinat și mai apoi de o mamă adoptivă.

Potrivit monitorulvn.ro, Maricel și-a abandonat studiile, din lipsa banilor, pentru a îmbrățișa cariera militară, în speranța că astfel își va face un viitor.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ramona Raduc, o cunoștință a tânărului, povestește drama pe care o trăia acesta.

„Acum 5 ani Maricel voia sa ia examenul de Bacalaureat cu notă foarte mare. Și a venit să lucreze cu mine la Biserica Sf. Pantelimon. Avea o minte strălucită dar mintea nu reușea să îi acopere golul din suflet, nevoia de dragoste și frica de abandon; se agăța cu disperare de oamenii care îl iubeau și nu le mai dădea drumul. Era un suflet asupra căruia lipsa mamei făcuse ravagii adânci. Degeaba a primit mai târziu dragoste devenise posesiv, obsedat, confunda iubirea maternă, iubirea familială cu iubirea dintre un băiat și o fată. Și, mă întreb, câți se vor mai împușca până ce psihologii militari vor învăța să evalueze cadrele.

Era un copil care crescuse în orfelinat, care găsise iubire într-un plasament maternal care i-a devenit CASĂ. Copilul acesta a fost un elev foarte bun, devenise un student foarte bun, dar care se confrunta cu sărăcia lucie și a renuntat la facultate după cateva luni pentru că nu avea bani să fie MĂCAR UN STUDENT SĂRAC. Și eu și decanul și secretarele și profesorii l-am implorat să nu plece de la școală DAR A PLECAT și s-a angajat în Armată ca să aibă siguranță financiară și să aibă bani de buzunar. STATUL ĂSTA AL NOSTRU ȘTIE OARE CĂ A AJUNS SĂ CUMPERE SUFLETE? Știu oare psihologii militari câte lipsuri și câtă sărăcie au îndurat cei care în majoritate devin ori vor să devină soldați? DRAGOSTE, ABANDON, SĂRĂCIE - tare care au schingiuit un suflet de înger și au lăsat demonii să îl ia.

Deși ai fost abandonat, tu însuți ai abandonat lupta, viața și pe toți cei care te-au iubit, ai lăsat o MAMĂ care chiar dacă nu a fost biologică ți-a oferit dragostea ei, ai lăsat oameni care TE-AU IUBIT. O să mă rog pentru tine, Maricel! DRUM ÎN LUMINĂ”, este mesajul postat de Ramona Raduc.

Un alt mesaj emoționant a fost postat de un prieten al tânărului, Fernando Alex.

”Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost si esti un inger! Multe lacrimi pentru tine, nu o sa fi uitat niciodata! Dor si durere! RIP dear friend”, a scris acesta.

Maricel Oanele va fi înmormântat joi, în jurul prânzului, în localitatea Poiana, acolo unde locuiește mama sa adoptivă.

La înmormântare, el nu va avea parte de nicio ceremonie militară, însă colegii săi din cadrul Batalionului 81 LAROM din Focșani îi vor fi alături pe ultimul drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Maricel, caporalul din Focșani care s-a împuşcat în cap la doar 22 de ani, va fi condus mâine pe ultimul drum: "Prea repede te-ai stins, ai fost și ești un înger!"