Video

Marile companii luptă cu poluarea. La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de pungi de plastic sunt folosite în fiecare minut

De Redactia Observator.
Publicat: 30.03.2021, 20:20.
Actualizat: 30.03.2021, 20:20

An de an Uniunea Europeană raporteaza pierderi de miliarde de euro din cauza poluării. Dacă fenomenul nu este oprit curând nu doar economia va fi grav afectată ci și sănătatea și bunăstarea europenilor. Acesta este si motivul pentru care liderii europeni se angajează ca până în 2050 să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră. De altfel tot mai multe companii isi anunţă obiective ambiţioase de mediu.

Pungi şi sticle din plastic aruncate de-a valma. Chiştoace de ţigări împrăştiate la voia întâmplării. Sunt imagini pe care le întâlnim în toate orasele lumii. Colectarea selectivă rămâne un ideal, iar lupta pentru stoparea poluării - un obiectiv pentru care companiile îşi pun ţinte precise.

Ram Addanki, Director General BAT Romania: În România, în ultimul an am contribuit la colectarea selectivă a 1,7 tone de chiştoace de țigări în București, Iași și Constanța, prin instalarea de coșuri stradale. Pentru dispozitivele noastre electronice avem de asemenea un program de reciclare. Suntem profund angajaţi să construim un viitor mai bun pentru toată lumea, prin opțiuni oferite consumatorilor și încurajarea acestora să treacă de la fumat la produse cu risc redus susținut științific, prin acțiuni de protejare a mediului.

Citește și:

Plasticul, unul dintre inamicii principali ai mediului

Plasticul este unul dintre cele mai poluante materiale. Dar şi cele mai folosite în viaţa de zi cu zi.

Paris Nikolopoulos, GM Coca-Cola Romania: Eforturile noastre sunt concentrate atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, astfel încât până în 2030 sa recuperam anual din piata echivalentul a 100% din ambalajele vândute. În mod particular, în România, suntem mândri să spunem că 100% din portofoliul nostru de ape minerale este facut din 100% pet-uri reciclate.

Imaginile cu pungile din plastic sunt doar vârful icebergului. La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de pungi de plastic sunt folosite în fiecare minut.

Valer Hancas, Director Comunicare Kaufland România: În 2020 românii au reciclat aproximativ 3 milioane de ambalaje prin intermediul stațiilor de colectare puse la dispoziție de magazinele noastre. Obiectivul acesteia este că până în 2025 utilizarea plasticului să fie redusă cu minim 20 la sută, iar 100 la sută din ambalajele produselor marca proprie, aparținând lanțului de hipermarketuri să fie realizate din materiale care permit un nivel maxim de reciclabilitate.

Şi poluarea atmosferică stârneşte preocupări la nivel înalt. Mai ales că de la an la an emisiile de CO2, în loc să scadă, cresc. Tinta asumată de liderii europeni este să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050.

Ram Addanki, Director General BAT Romania: Spre exemplu, fabrica pe care o avem în Ploieşti va folosi sută la sută din energie reciclabilă, din surse verzi,. E scumpă, dar facem asta, pentru ne-am angajat o agendă sustenabilă. În 2025, fabrică din Ploiești își va reduce emisiile de carbon cu 35% și cu 100 % în 2030.

Oficialii europeni atrag atenţia că pierderile economice generate de fenomenele meteo extreme sunt uriase: 12 miliarde de euro an de an.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Reacția incredibilă a iubitei lui Vlad Voiculescu după ce a fost demis: Vor ieși la suprafață multe
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
Horoscopul zilei de 15 aprilie 2021. Taurii au parte de succes profesional. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Alina Boz într-o ipostază extrem de sexy. Cum arată actrița în costum de baie
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro