Antena Meniu Search
x

Video Marile companii luptă cu poluarea. La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de pungi de plastic sunt folosite în fiecare minut

An de an Uniunea Europeană raporteaza pierderi de miliarde de euro din cauza poluării. Dacă fenomenul nu este oprit curând nu doar economia va fi grav afectată ci și sănătatea și bunăstarea europenilor. Acesta este si motivul pentru care liderii europeni se angajează ca până în 2050 să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră. De altfel tot mai multe companii isi anunţă obiective ambiţioase de mediu.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 20:20

Vezi și
  • La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de pungi de plastic sunt folosite în fiecare minut
  • Plasticul este unul dintre cele mai poluante materiale

Pungi şi sticle din plastic aruncate de-a valma. Chiştoace de ţigări împrăştiate la voia întâmplării. Sunt imagini pe care le întâlnim în toate orasele lumii. Colectarea selectivă rămâne un ideal, iar lupta pentru stoparea poluării - un obiectiv pentru care companiile îşi pun ţinte precise. 

Ram Addanki, Director General BAT Romania: În România, în ultimul an am contribuit la colectarea selectivă a 1,7 tone de chiştoace de țigări în București, Iași și Constanța, prin instalarea de coșuri stradale. Pentru dispozitivele noastre electronice avem de asemenea un program de reciclare. Suntem profund angajaţi să construim un viitor mai bun pentru toată lumea, prin opțiuni oferite consumatorilor și încurajarea acestora să treacă de la fumat la produse cu risc redus susținut științific, prin acțiuni de protejare a mediului.

Plasticul, unul dintre inamicii principali ai mediului

Plasticul este unul dintre cele mai poluante materiale. Dar şi cele mai folosite în viaţa de zi cu zi.

Pe acelaşi subiect

Paris Nikolopoulos, GM Coca-Cola Romania: Eforturile noastre sunt concentrate atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, astfel încât până în 2030 sa recuperam anual din piata echivalentul a 100% din ambalajele vândute. În mod particular, în România, suntem mândri să spunem că 100% din portofoliul nostru de ape minerale este facut din 100% pet-uri reciclate.

Imaginile cu pungile din plastic sunt doar vârful icebergului. La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de pungi de plastic sunt folosite în fiecare minut.

Valer Hancas, Director Comunicare Kaufland România: În 2020 românii au reciclat aproximativ 3 milioane de ambalaje prin intermediul stațiilor de colectare puse la dispoziție de magazinele noastre. Obiectivul acesteia este că până în 2025 utilizarea plasticului să fie redusă cu minim 20 la sută, iar 100 la sută din ambalajele produselor marca proprie, aparținând lanțului de hipermarketuri să fie realizate din materiale care permit un nivel maxim  de reciclabilitate.

Şi poluarea atmosferică stârneşte preocupări la nivel înalt. Mai ales că de la an la an emisiile de CO2, în loc să scadă, cresc. Tinta asumată de liderii europeni este să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050.

Ram Addanki, Director General BAT Romania: Spre exemplu, fabrica pe care o avem în Ploieşti va folosi sută la sută din energie reciclabilă, din surse verzi,. E scumpă, dar facem asta, pentru ne-am angajat o agendă sustenabilă. În 2025, fabrică din Ploiești își va reduce emisiile de carbon cu 35% și cu 100 % în 2030.

Oficialii europeni atrag atenţia că pierderile economice generate de fenomenele meteo extreme sunt uriase: 12 miliarde de euro an de an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Marile companii luptă cu poluarea. La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de pungi de plastic sunt folosite în fiecare minut