Antena Meniu Search
x

Mărturii din linia întâi. Cum luptă medicii din Hunedoara cu noul coronavirus

Lupta cu boala cu o mie de feţe e departe de a se fi terminat pentru medicii de la Spitalul Municipal Hunedoara. Secţia de boli infecţioase a unităţii medicale a fost în prima linie în războiul cu noul coronavirus. Au fost zile în care unitatea medicală primea zeci de pacienţi, iar personalul medical şi-a dat seama că, singura şansă de reuşită e să acţioneze ca o echipă bine antrenată.

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 15:35

Vezi și
  • Medicii din Hunedoara luptă fără încetare pentru viața pacienților
  • Saloanele sunt pline de pacienți

Primul pas e echiparea. Pe secţiile cu pacienţi diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus, fiecare mişcare e esenţială, iar fiecare piesă din echipamentul de protecţie e un alt scut împotriva virusului. Capişon, două tipuri de maşti, două rânduri de botoşi, plus un combinezon complet dintr-un material special. Timp de şase ore, aşa lucrează o asistentă pe o secţie COVID.

LAURA MATEESCU, asistentă la Spitalul Municipal Hunedoara - E foarte greu ca nu vedem, pur si simplu de la transpiratie, foarte, foarte greu.

În urmă cu o lună, spitalul din Deva era blocat din cauza carantinei, iar tot greul a fost preluat de spitalul municipal Hunedoara. Aici veneau o mare parte din cazurile cu suspiciuni, dar şi cele confirmate cu noul coronavirus. Acum, situaţia s-a mai calmat, dar saloane sunt încă pline de pacienti.

Marea majoritatea a bolnavilor nu au nici cea mai mică idee cum s-au infectat. S-au simtit rău şi testele au arătat că au SARS-CoV-2. Unii au făcut forme grave şi au ajuns in ATI, alţii au scăpat cu forme usoare. Virusul nu alege – sunt tineri sau vârstnici, orăşeni sau oameni de pe sate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oamenii nu mai ştiu acum cum să mulţumească personalului medical. Fiecare om care e internat aici vede zilnic cum medici, asistente şi infirmiere se străduiesc să-i scoată la liman. Timpul curge altfel pe secţia de infecţioase în timpul pandemiei. Iar fiecare angajat care intră în zona roşie a trăit această perioadă departe de familie.

LAURA MATEESCU, asistentă la Spitalul Municipal Hunedoara - Te gandesti mai mult la familia ta nu la tine. Am plans, de multe ori, de multe ori, mai ales ca peste o luna am stat departe de copii.

Spitalul Municipal Alexandru Simionescu din Hunedoara este spital suport, dar a fost principala unitate medicală a judeţului cât timp Spitalul din Deva a fost în carantină.

RADU BUDAE, manager spital - Spitalul nostru a tratat 180 de pacienti confirmati COVID. Pe langa acestia au fost si 208 suspecti.

În prezent, în spitalul din Hunedoara mai sunt internaţi 28 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mărturii din linia întâi. Cum luptă medicii din Hunedoara cu noul coronavirus