Masa de Revelion, testul suprem pentru gospodine
Masa de Revelion este testul suprem pentru gospodine. Chiar dacă în mod tradiţional, carnea de porc este vedeta, raţa poate fi o alternativă gustoasă şi sănătoasă. Mai mult, ajută şi la menţinerea siluetei.
Masa de Revelion este testul suprem pentru gospodine. Chiar dacă în mod tradiţional, carnea de porc este vedeta, raţa poate fi o alternativă gustoasă şi sănătoasă. Mai mult, ajută şi la menţinerea siluetei. Un chef ne învaţă cum să gătim un meniu sofisticat pentru care nici nu trebuie să scoatem prea mulţi bani din buzunar.
O delicioasă reţetă cu piept de raţă, cu gutui caramelizate și stafide, servită pe pat de piure de țelină coaptă. Aşa poate arăta meniul în noaptea de Revelion făcut în casă şi nu într-un restaurant de lux.
Paşii ne sunt îndrumaţi de chef Nicolae. Pentru patru porţii, avem nevoie de patru piepturi de raţă, doi morcovi, două bucăți de țelină, trei gutui, stafide, unt, miere şi un strop de vin.
În timp ce țelina este la cuptor, caramelizăm gutuile și morcovii.
Legumele și fructele caramelizate sunt lăsate pe foc cât să se armonizeze aromele. Între timp, scoatem şi ţelina din cuptor, pisăm cu unt şi facem piureul. Pe final pregătim pieptul de raţă.
Pieptul de raţă este prăjit apoi în tigaie, pe fiecare parte câte trei minute, iar înainte de a fi servit se mai pune opt minute în cuptor. Se va aşeza împreună cu gutuile şi morcovii caramelizaţi pe piureul de ţelină.
Însă ca masa unde ne vom aștepta prietenii în noaptea dintre ani să arate ca în reviste, trebuie să ținem cont şi cum aranjăm tacâmurile.
Un astfel de meniu, care include patru porţii, costă doar 80 de lei, adică 20 de lei porţia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰