Antena Meniu Search
x

Masca a devenit obligatorie în spațiile publice din București

Scenariul roşu vine şi cu multe reguli şi restricţii în Capitală. Cea mai importantă: timp de două săptămâni, toată lumea poarta masca şi pe stradă! Se revine şi la măsurile din timpul stării de urgenţă - restaurantele, cafenelele şi cinematografele se închid.

de Redactia Observator

la 20.10.2020, 17:30

Vezi și
  • Număr mare de cazuri de Covid-19 în București
  • Patronii de restaurante, în pragul falimentului

După două zile consecutiv în care incidenţa cazurilor de coronavirus din Capitală a trecut de 3 la o mie de locuitori, Bucureştiul intră oficial în scenariul roşu. Asta înseamnă că putem servi masa doar la terasă, iar activitatea cinematografelor va fi din nou suspendată.

Aseară, înainte să intrăm în noul scenariu, Centrul Vechi al Capitalei era pustiu. Mai bine de jumătate dintre terase erau închise. Chiar dacă încă funcţionează în aer liber, clienţii sunt tot mai puţini. Iar pe aleei oamenii purtau mască, chiar dacă încă nu era obligatorie.

Industria HORECA este pusă iar pe pauză. Patronii de restaurante vor trebui să îşi suspende activitatea în interior. Este a doua oară când trec prin acest scenariu în ultimele luni şi încă nu ştiu ce se va întâmpla cu chiriile lor, cu mărfurile perisabile şi cu angajaţii lor.

Gabriel Puiu, patron restaurant: Dacă primul val l-am trecut cu greu, al doilea val din punctul meu de vedere a aproape imposibil. Ca angajator mi-e foarte greu în situaţia de faţă să bag angajaţii în şomaj tehnic deoarece nu chiar nu îmi permit financiar. Singurul lucru ar fi să închid şi să le desfacem contractele de muncă.

Hotelierii şi proprietarii pensiunior au primit o veste bună. Restaurantele lor rămân deschise. În schimb a fost interzisă şi activitatea operatorilor cu jocuri de noroc.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din acest weekend rămâne încă sub semnul întrebării. Premierul a anunţat doar ca dezbate încă situaţia cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe.

Ludovic Orban, premierul României: Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri să dea efecte în ceea ce priveşte răspândirea virusului.

Şi Cluj-Napoca ar putea trece pe scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor a ajuns la 3,02 la mia de locuitori. Astăzi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să stabilească noile măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Masca a devenit obligatorie în spațiile publice din București