Antena Meniu Search
x

Masca și distanțarea socială, parte din obiceiurile zilnice

Pandemia de coronavirus ne-a aruncat brusc într-o realitate pe care nu ne-am fi imaginat-o vreodată. Lucruri pe care le consideram banale ne-au fost interzise peste noapte.

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 15:04

Vezi și
  • Încă trebuie să respectăm anumite reguli stricte.
  • Părerile oamenilor sunt împărţite.

Aşadar, acum cea mai mare dorinţă este să ne recăpătăm viața de dinainte. Asta însă va mai dura şi trebuie să ne obişnuim să trăim altfel.

Si deşi nu mai avem atât de multe restricţii ca la început încă trebuie să respectăm anumite reguli stricte.

Medicii spun că ar trebui ca actualele măsuri luate în criza sanitară să devină parte din obiceiurile noastre zilnice.

Virgil Musta, medic: Trebuie sa avem o altă normalitate, în care, în primul rând, igiena personală trebuie să intre în cotidianul nostru, apoi când frecventam locuri aglomerate să purtăm masca și sa încercăm totuși să menținem distanțarea socială. 

Este recomandarea fermă a unui medic care a stat faţă în faţă cu sute de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus.

Nu şi-a văzut familia zile şi nopţi la rând și poate ăsta este și motivul pentru care e de părere că de acum înainte totul trebuie făcut. altfel.

Virgil Musta, medic: Ar fi bine să schimbam un pic modul nostru de a acţiona şi de a gândi. În primul rând, trebuie să dăm un accent mai mare asupra sănătății, să ducem o viaţă mai sănătoasă, să facem mai multa mișcare

Oamenii sunt îndemnați să nu renunțe la regulile pe care le-au respectat până acum. Chiar dacă măsurile s-au mai relaxat, asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm şi noi. Lupta cu noul virus încă se dă.

În ceea ce priveşte distanţarea socială, reprezentanţii cafenelelor şi restaurantelor se gândesc serios ca pe perioada verii să păstreze toate măsurile, adică distanţare între mese şi la aceeaşi masă să nu poată sta mai mult de atru persoane.

Părerile oamenilor sunt împărţite atunci când vine vorba de respectarea regulilor.

În alte ţări europene, măştile se purtau în spaţii aglomerate chiar şi înainte de pandemie pentru a preveni răspândirea epidemiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Masca și distanțarea socială, parte din obiceiurile zilnice