Antena Meniu Search
x

Video Mașinile la mâna a doua prind viteză. Care au fost cele mai căutate mărci în 2020, pe piaţa second hand

Piaţa auto şi-a revenit pe final de an. Românii care şi-au cumpărat o maşină anul trecut, s-au orientat însă spre modele deja rulate. În 2020, au fost înmatriculate aproape 900 de mii de maşini la mâna a doua şi de şapte ori mai puţine autoturisme noi.

de Redactia Observator

la 17.01.2021, 21:53

Vezi și
  • Pe piaţa maşinilor noi, Dacia a fost de departe pe primul loc, cu 40.000 de autoturisme vândute, urmată de Skoda și Renault, cu peste 10.000.

Indiferent dacă vorbim despre un model nou sau unul la mâna a doua, confortul, marca, vechimea şi preţul sunt principalele criterii în funcţie de care românii iţi aleg maşinile. 

Pentru mulţi însă banii, sau mai exact lipsa lor, au înclinat balanţa către piaţa maşinilor rulate.

Nicolae Răgălie, director platformă auto: ”Fiecare își dorește o maşină mai nouă, dar contează banii pe care îi au în buzunar”. 

În total, s-au înmatriculat peste 126 de mii de masini noi şi 381 de mii de masini rulate din import. Alte 547 mii de masini au fost reînmatriculate anul trecut.

Alex Serement, dealer auto: ”A fost un an cu prabusiri și reveniri. Am văzut marci în piața care au fost afectate mai puternic, mărci care chiar au încheiat anul pe plus”

Volkswagen, cea mai căutată marcă în 2020, pe piața second hand

Pe piaţa maşinilor noi, Dacia a fost de departe pe primul loc, cu 40.000 de autoturisme vândute, urmată de Skoda și Renault, cu peste 10.000.

Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes Benz si Ford au fost cele mai căutate mărci în 2020 pe piaţa second hand, arată statisticile.

Nicolae Răgălie, director platformă auto: Românii au cumpărat aproape toate mărcile de mașini, evident în proporţii diferite. În funcţie de tipul mașinii, în funcţie de dotări, preţurile undeva între 2.000 şi 70.000 euro”.

Pe cea mai mare platformă auto din România scris au fost puse la vânzare maşini de 2,5 miliarde de euro. Cu 24% mai puţin ca în 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mașinile la mâna a doua prind viteză. Care au fost cele mai căutate mărci în 2020, pe piaţa second hand