Antena Meniu Search
x

Observator Special: Care sunt alimentele ce aduc fericirea

Ciocolata declanseaza productia de serotonina, un hormon supranumit "hormonul fericirii", iar berea provoaca o stare de bine inca de la prima inghititura.

Vezi și

Traditia spune ca masa de dimineata sa o mananci singur, pranzul cu un frate, iar cina sa o dai la dusman.

“Mancarea, in sine ne face sa fim plini de buna dispozitie si mai fericiti, de ce sa nu o recunoastem, pentru ca mancarea nu acopera numai necesarul de nutrienti, ci ne acopera si necesarul de a avea o recompensa pozitiva, dupa o zi de munca, recompensa la care accedem destul de usor”, explica nutritionistul Corina Zugravu.

Totusi, daca nu reusim sa respectam dictonul "Mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam", macar sa stim care sunt acele alimente care ne fac sa ne simtim cu adevarat fericiti.

“Dintre alimente, in mod traditional, cu senzatia de fericire, este asociata ciocolata si alaturi de ea diverse alte dulciuri, pentru ca se pare ca ele favorizeaza stimularea secretiei unor asa-zise morfine endogene, deci a unor substante euforizante produse de creierul nostrum”, mai spune nutritionistul.

Somonul si migdalele sunt si ele alimente-cheie, atunci cand vrem ca masa luata sa ne aduca un surplus de buna dispozitie.

Bautorii de bere pot rasufla usurati. “Avem voie si mai multa bere, sa stea linistiti cei care ne asculta. Un consum de 330 de mililitri la femei si 660 la barbati zilnic, este cat se poate de in regula. Berea are o valoare nutritiva ridicata, fata de alte produse care contin alcool. Are niste substante extrem de valoroase din hameiul care se utilizeaza la fabricarea berii si din orzul care se foloseste ca materie prima, deci dincolo de actiunea alcoolului care este euforizanta, exista si alte componente in bere”, mai precizeaza Corina Zugravu.

Asadar, alimentele si bauturile de care ne feream, ca nu cumva sa ne ingrasam, au calitatile lor foarte bine definite. Asa ca nu e cazul sa le eliminam din mediu, atat timp cat nu uitam cuvantul-cheie: moderatia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Care sunt alimentele ce aduc fericirea