Antena Meniu Search
x

Video Meşteşugarii au pregătit numeroase surprize la Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre" din Piatra Neamţ

Zilele acestea, la Piatra Neamţ, numeroşi meşteşugari care au lucrat timp de un an la produsele lor tradiţionale, s-au adunat la festivalul „Lada cu zestre“, în cinstea artei populare. Nici clienţii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi.

de Redactia Observator

la 22.05.2021, 10:54

Vezi și

Porturi populare, ouă încondeiate, suveniruri lucrate manual şi chiar bucate tradiţionale. Toate şi-au găsit loc pe tarabele meşteşugarilor, la Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre". 

Valentina Uhrenciuc: Este un târg de prestigiu, un târg exigent, unde nu are loc kitsch-ul, iar organizatorii sunt impecabili, aşa că venirea la Piatra Neamţ e o sărbătoare. Este minunat şi parcă ni se face un dar această ieşire, această libertate. 

Cei mai bucuroşi sunt clienţii, care pleacă acasă cu sacoşele pline.

Client: Se găsesc cam toate meşteşugurile populare.Vorbim de prelucrarea lemnului, vorbim de ceramică. Vorbim de textile de interior, dar şi de frumosul port popular...

Client: Se vede că este talent, este muncă, este bucuria de a vedea din mâna ta şi nouă să ne încânte ochiul.

Pandemia le-a dat bătăi de cap şi meşteşugarilor. Acum, toţi speră că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. 

Alexandru Rotar, sticlar: Am stat şi am lucrat acasă, în atelier... Am avut multe comenzi... Încerc să îmbun privirea şi sufletul oamenilor...

Florentina Buzenschi, organizator festival: După un an de pauză vom vedea că fiecare meşter a lucrat acasă la el mult mai mult. Acum ne arată produse noi, dar lucrate tot în stil tradiţional, lucruri pe care cred că oricare român şi-ar dori să le aibă în casă, un pic din sufletul şi din trăirile acestui neam.

Cei care vor să se bucure de creaţiile de la târgul popular, au timp tot weekend-ul să ajungă acolo şi să plece acasă cu produse tradiţionale de cea mai bună calitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Meşteşugarii au pregătit numeroase surprize la Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre" din Piatra Neamţ