Antena Meniu Search
x

Video "Mi-a retezat piciorul". Stela învaţă să zâmbească din nou, la 5 ani după ce un şofer teribilist i-a zguduit destinul. Dreptatea se lasă însă aşteptată

O viaţă normală şi dreptate în instanţă. Asta este tot ce îşi doreşte Stela, o tânără din Tulcea a cărei viață s-a schimbat radical după un accident de mașină. În 2018, un şofer a intrat violent în autoturismul din care femeia încerca să coboare, retezându-i piciorul stâng. De atunci, Stela duce o luptă zilnică cu ea însăşi, dar şi cu justiţia din România, care nu a găsit încă vreun vinovat. În plus, din cauza unor greşeli în rechizitoriu, dosarul se va relua de la zero. Fapta riscă însă să fie prescrisă pentru că au trecut cinci ani de atunci.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 13.07.2023, 17:38

Vezi și

Stela Bizdu a învăţat să zâmbească din nou, la cinci ani după ce viaţa i-a fost zdruncinată din temeli. Pe 7 iulie 2018, în zona Obor din Capitală, un şofer teribilist de 21 de ani a pierdut controlul volanului şi a intrat în maşina parcată a Stelei, tocmai când aceasta voia să coboare. 

Stela Bizdu: Mi-a retezat piciorul. A desprins portiera, deci el a plecat cu tot cu portieră şi cu bara în celelalte două maşini. Impactul a fost destul de puternic, pe mine m-a scos afară la un metru faţă de maşină.

Au urmat clipe de coșmar atât pentru ea, cât şi pentru familia ei care a asistat la teribila scenă. La locul accidentului se aflau mama, sora, două nepoate, dar şi copilul tinerei, de doar 2 ani şi jumătate.

Stela Bizdu: I-am spus nepoatei mele mai mari, care avea 14 ani la momentul respectiv, ia copiii şi duceţi-vă pe tortuar sau în casă la mătuşa.

Pe acelaşi subiect

Un trecător a intervenit şi a reuşit să oprească hemoragia până la sosirea ambulanţei

Stela Bizdu: Ambulanţa a venit după opt minute şi am rugat să mă adoarmă că nu mai puteam să stau. I-am spus mamei să îi spună lui Mihai să aibă grijă de copii. Atât şi m-au băgat în comă indusă.

A scăpat cu viaţă, dar piciorul nu i-a mai putut fi salvat. După 100 de zile de spitalizare, Stela a plecat în Anglia să-şi caute proteză. De atunci, anii au trecut, cheltuielile s-au adunat, iar procesul a bătut pasul pe loc, până acum când, din cauza unor greşeli din rechizitoriu, judecătorul a decis reluarea dosarului de la zero. 

Mihai Bizdu, soțul Stelei: Este vina procurorului şi un rechizitoriu întocmit greşit. Nu i s-au adus la cunoştinţă inculpatului fapta, apoi a încadrat fapta, în loc de vătămare din culpă, la ucidere din culpă. 

Stela se teme că nu se va face niciodată dreptate, după accidentul care i-a schimbat viața

Acum, cei doi soţi se tem că nu vor mai apuca să îşi facă dreptate, pentru că în mod legal fapta se prescrie după cinci ani.

Adrian Cuculis, avocat: În ipoteza în care s-ar ajunge să spunem la o presriptie a faptei de natură penală, răspunderea de natură civilă dainuie în continuare, s-ar justifica inclusiv un proces prin care s-ar cere raspunderea personală a procurorului și a parchetului.

Stela nu s-a lăsat niciodată învinsă. Ea a creat şi o comunitate pe rețelele de socializare, Steps by Stela, prin care îi sprijină pe cei care trec prin acelaşi coşmar ca ea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » "Mi-a retezat piciorul". Stela învaţă să zâmbească din nou, la 5 ani după ce un şofer teribilist i-a zguduit destinul. Dreptatea se lasă însă aşteptată