Antena Meniu Search
x

Micii cu salmonella se intorc pe rafturi! Autoritatile au decis ca nu sunt periculosi

Carnea de mici infestata cu Salmonella se intoarce in magazine, dar sub forma de carnati si salam

Vezi și

Inspectorii sanitar-veterinari dau asigurari ca tulpina de Sallmonela gasita in carnea de mici la inceputul lunii nu este periculoasa pentru oameni. 600 de kilograme au ajuns in 24 de judete si au fost retrase imediat. Microorganismul poate fi distrus dupa ce carnea este preparata la peste 60 de grade. “Confom procedurii, toata pasta de mici retrasa se va intoarce la producator si vor intra doar in produsele din carne care vor suferi un tratament termic”, a spus Vladimir Manastireanu presedinte ANSVSA.

Tratamentul termic nu e insa suficient pentru a garanta ca produsul este pe deplin sigur pentru client. Specialistii in alimentatie pun la indoiala conditiile in care a fost pastrat lotul de carne pe perioada anchetei. “Este foarte important cum s-a pastrat aceasta carne. Daca ea nu s-a pastrat in conditii de temperatura corespunzatoare, pe langa Salmonella se dezvolta o microflora nepatogena”, considera nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi.

Micii din carne congelata de pasare expira in octombrie. Prin urmare, comerciantii vor folosi pasta infestata pentru preparea altor produse din carne precum salamul si carnatii. Cu conditia sa respecte indicatiile termice impuse de autoritati.

Salmonella a fost gasita recent si in cinci tone de praf de oua produs in Romania. Neregula a fost depistata de nemti si anuntata pe sistemul rapid de alerta. Inspectorii sanitar-veterinari au pus marfa sub sechestru pana la finalizarea anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Micii cu salmonella se intorc pe rafturi! Autoritatile au decis ca nu sunt periculosi