Antena Meniu Search
x

Micloşoara, destinația de vacanță perfectă pentru turiștii care vor să evadeze din agitația orașelor

Vacanţe în satele izolate din Transilvania. Este varianta aleasă de cei care au fugit de aglomeraţia de pe litoral. În satul Micloşoara, de exemplu, numărul rezervărilor pentru o vacanţă în stil artistocrat a explodat de când s-a terminat starea de urgenţă. Departe de zgomotul lumii, turiştii care vin aici pot petrece un weekend în casele şi conacele în care au trăit odinioară nobilii maghiari.

Vezi și
  • O vacanţă de 3 zile costă 213 euro de persoană.
  • Toate activitățile sunt incluse în pachetul turistic.

Departe de agitaţia oraşului, satul Micloşoara, din Covasna, un loc bogat în tradiţii, ascunde adevărate bijuterii arhitecturale. Iar una dintre ele este castelul Kalnoky, vechi de peste 400 de ani. După ce a fost deschis circuitului turistic, a devenit destinaţia preferată de tot mai mulţi turişti care vin aici să descopere meleagurile nobililor maghiari. Numai de la ridicarea stării de urgenţă, i-au trecut pragul peste 40.000 de vizitatori.

Contele Tibor Kalnoky, proprietarul castelului: Într-un mic sat cu casele de oaspeţi mici, cred că asta e acum o posibilitate de a face o vacanţă în ţară, în maximă siguranţă.

Castelul a fost reşedinţa de vânătoare a contelui, iar astăzi este un muzeu al civilizaţiei şi aristocraţilor din Transilvania. Turiştii care ajung aici au parte de surprize.

Contele Tibor Kalnoky, proprietarul castelului: Avem un şir de programe precum călăria cu ponei, mersul cu căruţa, facem cozonac secuiesc. Avem un fierar chiar în sat, unde se poate învăţa meseria de fierar.

Traseul cu căruţa rămâne însă una dintre atracţiile principale. După vizita la castel şi plimbarea cu trăsura, turiştii ajung şi la gătirea cozonacului secuiesc, alături de gazde.

”E foarte liniştit aici, nu sunt aşa de multe maşini. Ne place natura, liniştea”, spune un localnic.

O vacanţă de 3 zile costă 213 euro de persoană, iar toate activităţile de aici sunt incluse în pachetul turistic. Peste 160 de conace şi castele cu biserici fortificate sunt împrăştiate în tot judeţul Covasna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Micloşoara, destinația de vacanță perfectă pentru turiștii care vor să evadeze din agitația orașelor