Antena Meniu Search
x

Microbuzele morții din Sălaj continuă să ducă elevi la şcoală

Tragedia din urmă cu două luni de la Sălaj, când o elevă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz, nu a avut ecou printre autorităţi. Firma de transport funcţionează în continuare, cu aceleaşi vehicule care pun în pericol vieţile oamenilor.

de Redactia Observator

la 16.04.2019, 00:16

Vezi și

Tragedia din urmă cu două luni de la Sălaj, când o elevă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz, nu a avut ecou printre autorităţi. Firma de transport funcţionează în continuare, cu aceleaşi vehicule care pun în pericol vieţile oamenilor. Reporterii Observator au găsit scaune desprinse şi copii care se calcă în picioare pe drumul spre şcoală. În exclusivitate pentru Observator, mama fetiţei a vorbit despre ilegalităţile în lanţ comise de şoferii microbuzelor. 

Mama fetiţei moarte la Sălaj susţine că "orice ar fi, nimeni nu mi-o poate aduce înapoi, dar măcar totuşi să se înveţe minte cineva din treburile acestea, pentru că e foarte greu".

Giulia a murit la doar 12 ani, pe drumul spre casă. Era după-amiaza zilei de 19 februarie. Se întorcea de la şcoală şi, pentru că nu mai avea loc pe scaunele din microbuz, s-ar fi aşezat pe o bancă de lemn montată ilegal în spatele vehiculului.

Microbuzele morţii din Sălaj continuă să fie puse în circulaţie

În mers, uşile s-au deschis, iar fetiţa a căzut pe şosea, fără şanse de supravieţuire. O tragedie care se poate repeta oricând. 

Ne-am întors în Sălaj, pe acelaşi traseu pe care a avut loc accidentul mortal. Deşi patronul firmei de transport a fost arestat, afacerea lui a mers mai departe.

Elevii încă merg la şcoală în microbuze cu scaune rupte. Pasagerii se înghesuie în picioare, pe culoar, iar şoferul opreşte pe drum pentru a invita înăuntru şi alţi oameni.

Oamenii sunt revoltaţi că şoferii încarcă microbuzele peste capacitate 

Acuzat că ia mai mulţi oameni decât trebuie, unul dintre şoferi caută scuze. Însă oamenii sunt revoltaţi şi spun că "aşa face tot timpul, ia oameni peste capacitate şi după aia cad uşile în mers. Iar ei apoi bagă mortul la înaintare. Tot timpul mortul e de vină".

Elevii nu au altă variantă pentru a merge la şcoală. În localitatea Badon, de exemplu, circulă doar microbuzele acestei firme. Sora Giuliei ajunge la ore cu aceeaşi cursă. 

Mama Giuliei spune că "e foarte greu pentru că mai am o fetiţă şi normal că încă gândul meu e tot la ce s-a întâmplat şi nu aş vrea, Doamne Fereşte, să se mai întâmple ceva".

Ancheta accidentului din februarie s-a împotmolit

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, instituţie care se ocupă cu organizarea licitaţiilor pentru alegerea firmelor ce efectuează transport de persoane în judeţ, au refuzat să ofere un punct de vedere.

I-au trimis pe cei interesaţi la Autoritatea Rutieră Română, cea care se ocupă cu acordarea licenţelor de transport, însă aceştia spun că ei verifică starea maşinilor doar în acte, nu şi în teren.

Între timp, ancheta accidentului din februarie bate pasul pe loc. Până acum, nimeni nu a fost condamnat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Microbuzele morții din Sălaj continuă să ducă elevi la şcoală