Antena Meniu Search
x

Imaginile groazei! Mihăilești, zece ani de suferință

Astăzi, se împlineşte un deceniu de la tragedia de la Mihăileşti, în care au murit 18 oameni. Antena 1 a pierdut atunci doi colegi.

Vezi și

Astăzi, se împlineşte un deceniu de la tragedia de la Mihăileşti, în care au murit 18 oameni. Antena 1 a pierdut atunci doi colegi.

Elena şi Ionuţ. Colegii noştri. Doi jurnalişti plini de pasiune, mereu primii la locul ştirii. Pe 24 mai 2004, au fost primii pe lista morţii, într-un carnagiu fără precedent.

18 oameni s-au stins atunci, după ce un camion plin cu azotat a explodat la Mihăileşti, Buzău. Înaintea deflagraţiei, corespondenţii Antenei 1 filmau ceea ce credeau că e un simplu incendiu. Reporterul Elena Popescu a murit cu microfonul în mână. Avea 26 de ani şi visa să fie un jurnalist faimos. Ar fi fost.

Cameramanul Ionuţ Barbu s-a stins cu camera de filmat în braţe. Astăzi, ar fi avut 35 de ani. Şi ar fi dăruit lumii imagini şi sunete. Pentru mama lui Ionuţ, timpul s-a oprit de 10 ani. E sentimentul straniu care a paralizat zeci de suflete. Pentru rudele celor morţi şi pentru cei care au supravieţuit, rănile sunt deschise şi amintirile vii.

Astăzi, la Mihăileşti, în locul tragediei s-au auzit din nou strigăte. De data asta, de dor. Zeci de oameni au plâns în faţa celor 18 cruci, pentru cele 18 suflete pierdute.

Întorşi pe câmpul morţii, supravieţuitorii şi-au amintit de clipele cumplite. "Sunt acele flashuri, acele imagini de coşmar, pe care le-am trăit acum 10 ani de zile. Şi opresc întotdeauna pentru a-mi saluta colegii care au căzut la datorie", a povestit Sorin Teşcan. Sorin Teşcan e bântuit de imaginea unui coleg mutilat de explozie. "Când m-a văzut, mi-a strigat numele şi m-a rugat cu lacrimi în ochi să-l ajut".

L-a ajutat. Marian Simi Ilie a supravieţuit şi are acum 30 de ani. Dar accidentul de la Mihăileşti l-a schilodit sufleteşte şi fizic. "Foarte greu au trecut aceşti 10 ani. Eu mi-am pierdut un picior şi urmările o să le am toată viaţa".

Pentru durerea lor, au plătit trei oameni. Directorul combinatului unde s-a produs azotatul şi şefii companiei de transport au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare pentru omor din culpă şi neglijenţă în serviciu. Şi-au ispăşit pedeapsa. Victimele lor au rămas, de 10 ani, condamnate la suferinţă. Sau la moarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Imaginile groazei! Mihăilești, zece ani de suferință