Antena Meniu Search
x

Mii de români părăsesc marile oraşe şi se mută definitiv la munte sau pe litoral

Aerul proaspăt, priveliştea şi, mai ales, liniştea sunt cele trei motive care îi fac pe români să se mute la munte.

Vezi și

Mii de români care părăsesc marile oraşe şi se mută definitiv la munte sau pe litoral. Motivul, locuințele mult mai ieftine. Aerul proaspăt, priveliştea şi, mai ales, liniştea sunt cele trei motive care îi fac pe români să se mute la munte.

În ultimii ani, casele de vacanţă au devenit case de locuit, spun dezvoltatorii imobiliari. Preţurile pornesc de la 50 de mii şi ajung până la 300 de mii de euro, pentru staţiunile montane.

Aerul proaspăt, priveliştea şi, mai ales, liniştea sunt cele trei motive care îi fac pe români să se mute la munte. În ultimii ani, casele de vacanţă au devenit case de locuit, spun dezvoltatorii imobiliari. Preţurile pornesc de la 50 de mii şi ajung până la 300 de mii de euro, pentru staţiunile montane.

Până acum, în regiunile de deal şi de munte, românii îşi cumpărau case de vacanţă, pe care le vizitau doar în weekenduri şi în concedii. În ultimii ani, tendinţa s-a schimbat, iar mulţi s-au mutat cu totul în mijlocul naturii, ca să scape de aglomeraţia din marile oraşe. 

Andrei Gornea, broker imobiliar: "Standardul lor este între 3 şi 5 camere, două băi, sunt majoritatea de tip parter plus mandardă, însă principalul lor atu este, de multe ori, priveliştea."

Cea mai ieftină casă scoasă la vânzare costă 50.000 de euro şi este situată în Breaza. Are patru camere şi un teren de 300 de metri pătraţi. La polul opus, găsim vile de 300.000 de euro. Sunt, însă, mai mari, cu opt camere şi un teren de peste 2.000 de metri pătraţi.

La Târgul Naţional Imobiliar din Capitală, cel mai ieftin apartament la munte, în Sinaia, se vinde cu doar 25.000 de euro.

Andrei Gornea, broker imobiliar: "Zona are şi un potenţial turistic, putem spune că e tot un trend al achiziţionării de apartamente, renovării acestora şi chiar introducerea lor într-un regim turistic pe diferite site-uri de specialitate."

Şi apartamentele de pe litoral sunt la mare căutare. Ce-i drept, preţurile sunt mai piperate, mai ales în staţiunea Mamaia, unde un apartament costă chiar şi 175.000 de euro. <SCRIS> 

Această tânără a decis să investească într-o locuinţă la malul mării.

Pentru cei care caută o casă ceva mai ieftină, există locuinţe în stil canadian. Se construiesc din lemn sau din cărămidă, oriunde s-ar afla terenul clientului.

Aurora Ursu, reprezentant firmă de construcţii: "În general, se solicită casele cuprinse între 120 şi 160 de mp, 3-4 camere, 2-3 băi şi livinguri spaţioase."

O astfel de casă de 100 de metri pătraţi, din cărămidă, dar fără finisaje, costă numai 20.000 de euro. Una la cheie ajunge însă la 45.000 de euro. Iar casele din lemn pornesc de la 23.000 şi ajung până la 50.000 de euro. 

Târgul Naţional Imobiliar este deschis până mâine, la Palatul Parlamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mii de români părăsesc marile oraşe şi se mută definitiv la munte sau pe litoral