Antena Meniu Search
x

Militarii romani plecati in Afganistan, in lupta cu dusmanul nevazut

Ii pandeste, la fiecare pas, un dusman perfid si necunoscut. Fiecare duna de nisip poate ascunde o mina. Militarii romani plecati in Afganistan sunt instruiti intr-un poligon special in care invata sa lupte cu dusmanul nevazut

Vezi și

Mai intai teoria, iar apoi practica. Niciun militar nu este lasat sa plece in misiune in desertul afgan fara sa treaca prin poligonul de instructie. “Efectiv iau la cunostinta despre ultimele metode pe care insurgentii le folosesc in aria de operatii”, a declarat colonelul Alexandru Alexandroaia.

Talibanii folosesc mai multe tipuri de atac. Cele mai periculoase sunt dispozitivele explozive improvizate care pot arunca in aer un transportor blindat. Militarii invata cum sa se ajute in cazul unui atac si cum sa actioneze daca cineva este ranit.

Deplasarea intre bazele din Afganistan presupune extrem de multe riscuri. Fie ca e vorbim de elicopter sau de avion de lupta nu ai voie sa te urci decat cu vesta antiglont si cu casca din kevlar. La fel a facut inainte sa se urce in elicopter si ministrul Apararii, Mircea Dusa care i-a vizitat pe militarii romani. Acestia spun ca antrenamentele si-au aratat efectele. In ultimul an, niciun militar roman nu a murit.

Romania are in Afganistan peste 1500 de militari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Militarii romani plecati in Afganistan, in lupta cu dusmanul nevazut