Antena Meniu Search
x

Al doilea miner mort după explozia de la mina Uricani a fost ucis de BACTERIILE din Spitalul de Arşi din Bucureşti, susţin reprezentanţii pacienţilor din România

În cel mai mare Spital de Arşi din ţară, renovat complet după tragedia Colectiv, un miner a murit... cu zile.

Vezi și

În cel mai mare Spital de Arşi din ţară, renovat complet după tragedia Colectiv, un miner a murit... cu zile. O arată un buletin de analize care atestă că bărbatul, internat după explozia de la mina din Uricani, ar fi fost infectat cu două bacterii intraspitaliceşti. Cauza preliminară a decesului, însă, ar fi arsurile puternice şi căile respiratorii care au fost prea afectate. Ministerul Sănătăţii a trimis deja Corpul de Control la Spitalul de Arşi din Capital pentru investigaţii.

Pe Alin Băran nu l-a ucis explozia de la Uricani. Ar fi fost răpus de bacteriile din spital. O spune reprezentantul pacienţilor din România. Iar fişa medicală arată doi germeni periculoşi: "Contaminarea este foarte clar că s-a făcut la spital, este un tip de bacterie specifică acestui spital. Pacienţii se află într-un risc major de colonizare de infecţii de la unul la celălalt."

Bacteriile ar fi putut fi oriunde: "Acolo nu este o cadă de duş obişnuită. Prezintă diverse puncte de sudură, colţuri, în care este foarte greu să pătrundă definfectantul."

Conducerea Spitalului de Arşi nu a reacţionat public până acum. Dar se apără cu o hârtie semnată de manager în care se cer fonduri pentru nevoile Spitalului. Surse din Ministerul Sănătăţii susţin că memoriul a fost înaintat la începutul acestei luni. Deci, după explozia de la Uricani. 

Pe acelaşi subiect

Alin Băran avea 45 de ani. Era soţ şi tată. La mina din Uricani era şef de echipă şi mai avea două zile până la pensionare forţată. Explozia din 30 octombrie l-a găsit în galerii. Un ortac a murit pe loc, alţi trei au fost răniţi. Alin Băran avea arsuri pe jumătate din trup. 

În urma necropsiei se va stabili dacă cele două bacterii i-au adus sfârşitul. Ministerul Sănătăţii a trimis corpul de control la Spitalul de Arşi din Capitală. Minerul a murit la secţia de Terapie Intensivă, renovată anul trecut, după scandalul în care pacient ars a fost filmat cu larve pe răni, înainte de a muri. 

După renovări, probele din pereţi au arătat că nu mai există bacterii. Doar că, în România, un singur Spital are, în prezent, protecţie eficientă. Este vorba despre Secţia de Hemodializă de la Spitalul Judeţean din Bistriţa. Pereţii au fost placaţi cu material bactericid care este un real inamic al infecţiilor. 

Investiţia totală pentru această secţie a fost doar de 5.400 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Al doilea miner mort după explozia de la mina Uricani a fost ucis de BACTERIILE din Spitalul de Arşi din Bucureşti, susţin reprezentanţii pacienţilor din România