Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile programe

Un deceniu le-a luat şefilor din Educaţie să modifice programa şcolară pentru copiii din clasele primare. Noutăţile, atât de aşteptate, au fost puse în sfârşit în dezbatere publică

de Redactia Observator

la 16.10.2014 , 19:54

Un deceniu le-a luat şefilor din Educaţie să modifice programa şcolară pentru copiii din clasele primare. Noutăţile, atât de aşteptate, au fost puse în sfârşit în dezbatere publică

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile programe. Dar nu sunt pentru toţi elevii. Doar cei din clasele a 3-a şi a 4-a au acest avantaj.

Vezi și

De anul viitor, elevii vor avea patru ore de sport, nu doua ca până acum. Fiecare cu denumire şi conţinut diferit. Unele vor combina mişcarea cu dansul, altele cu mima.

La orele de sport elevii vor fi cântăriţi şi vor învăţa să-şi măsoare ritmul cardiac şi al respiraţiei. Rechinul şi peştişorii este un joc special pentru slăbit. La fel şi alte tehnici de mişcare: "Şoarecele şi pisica", Ogarul şi Iepurele sau Crabii şi Creveţii.

Până şi orele de limba română vor fi combinate cu informaţii despre animale aflate de pe youtube, Discovery şi National Geographic. Practic programa şcolară, în sfârşit, ajunge în anul 2014. Cea veche e în vigoare încă de dinainte să se nască aceşti copii.

Numai că o programă în stilul românesc nu poate fi perfectă. Angajaţii Ministerului Educaţiei propun o listă cu autori pe care elevii să-i citească. Printre ei este şi omul de ştiinţă Stephan Hawking. Numai că ai noştri l-au botezat Steven.

Reprezentanţii Ministerului au găsit o scuză. Programa este în dezbatere publică tocmai pentru a corecta eventualele greşeli care apar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile programe