Antena Meniu Search
x

Lipsa medicilor din spitalele mici din provincie are o rezolvare pentru ministrul Sănătăţii. Dar doctorii sunt revoltaţi de idee

Lipsa medicilor ar putea fi rezolvată printr-o nouă lege.

Vezi și

Lipsa medicilor ar putea fi rezolvată printr-o nouă lege. Ministrul Sănătăţii propune limitarea gărzilor în centrele universitare, pentru a-i determina pe doctori să facă ture de gardă şi în spitalele mai mici. În ţară, multe unităţi sunt aproape de a fi închise. Ideea demnitarului provoacă revoltă în rândul specialiştilor, oricum prea puţini. "Ar fi dezastruos pentru sănătatea şi psihicul medicilor", spun aceştia. 

Nina Vâlcea are 40 de ani de muncă în Spitalul Judeţean din Slobozia. Ar fi trebuit să iasă la pensie. Însă, fără ea, secţia de pediatrie s-ar fi închis. La Unitatea de Primiri Urgenţe lucrurile stau şi mai rău. Exista un singur medic la peste 100 de pacienţi pe zi. 

Au fost mai mulţi doctori, dar au plecat pe rând din spital. Au mers ori în străinătate, ori au dat examen în spitale mai mari din Bucureşti sau din oraşe mari.

Spitalul are nevoie de 38 de medici. Conducerea a găsit bani pentru a scoate la concurs 27 de posturi. 

Ministrul Sănătăţii cunoaşte situaţia, aşa că s-a gândit la o soluţie de compromis. Să trimită medicii din oraşele mari în spitalele din provincie. Marian Stamate este unul dintre medicii de care Spitalul din Slobozia, de exemplu, ar avea nevoie. Refuză propunerea. 

Cert este că sudul ţării suferă cel mai mult de lipsa medicilor, iar situaţia deja durează de ani buni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Lipsa medicilor din spitalele mici din provincie are o rezolvare pentru ministrul Sănătăţii. Dar doctorii sunt revoltaţi de idee