Antena Meniu Search
x

Minivacanţa de 1 Decembrie, desfăşurată în condiţii speciale

Minivacanţa de 1 Decembrie la munte, anul acesta, va arăta complet diferit faţă de anii trecuţi. Chiar dacă se va putea schia, accesul la telecabine va fi restricţionat. Doar patru persoane pot urca în acelaşi timp. În hoteluri, baia în piscine este interzisă, iar doar o treime dintre mesele restaurantelor pot fi ocupate.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.11.2020, 08:59

Vezi și
  • Un sejur de patru zile la munte costă între 600 şi 1.000 de lei de personă.
  • În staţiunile montane s-au impus restricţii semnificative.

Turiştii care ajung de 1 Decembrie în Poiana Braşov vor avea parte de o minivacanţă altfel. Din cauza ratei crescute de infectări din judeţ, distracţia va sta sub semnul restricţiilor.

În acest an, oaspeții de 1 Decembrie ai hotelurilor trebuie, din păcate, să renunțe la folosirea piscinelor. La fel stau lucrurile și în ce privește centrele SPA.

Iar în ce privește restaurantele hotelurilor, acestea vor funcționa la doar 30 la sută din capacitate și numai pentru clienții cazați. În plus, pe mese, alături de paharele de vin au apărut sticlele cu dezinfectant.

Şi în afara hotelurilor, vacanţa va fi diferită de tot ce ştiam până acum. 

La instalațiile de transport pe cablu, regulile sunt la fel de stricte. Maxim patru turiști într-o cabină a liniei de telegondolă, geamurile cabinei deschise și portul măștii, obligatoriu.

Chiar dacă gradul de ocupare al locurilor din Poiana Braşov pentru vacanţa de 1 Decembrie este de 70 la sută, restricţiile i-au făcut pe mulţi să îşi anuleze rezervările. 

Gabriel Roșca, reprezentant hotel: În acest moment, putem spune că avem o scădere. Am avut undeva 80 la sută. 10 la sută din rezervări s-au mai anulat.

Roxana Cojocea, reprezentant Asociația Investitorilor "Poiana Brașov": Eu zic că totul este diferit. Va fi un test acest weekend, pentru a vedea cum ne putem descurca în condițiile actuale, cu restricțiile de la această oră.

Prefectul judeţului spune că vor exista controale şi în staţiuni şi la unităţile de cazare. 

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: Vom încerca să intensificăm și aceste controale, dar eu sper din toată inima că nu controalele să fie cele care să ducă la respectarea regulilor impuse, că fiecare persoană care deține o asemenea structură să fie responsabilă.

Preţurile ofertelor de pandemie în Poiana Braşov, pentru 1 Decembrie, sunt între 600 şi 1000 de lei de persoană, pentru un pachet cu trei nopţi de cazare şi mese incluse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Minivacanţa de 1 Decembrie, desfăşurată în condiţii speciale