Antena Meniu Search
x

Minunile înfăptuite de Sfânta Parascheva în România! Oameni vindecaţi de boli grave şi oraşe ferite de război!

Sfânta Parascheva, cunoscută în poporul român ca şi Sfânta Vineri, a înfăptuit numeroase minuni în România, după ce moaştele sfinte au ajuns la Iaşi, în 1889.

Sfânta Parascheva, cunoscută în poporul român ca şi Sfânta Vineri, a înfăptuit numeroase minuni în România, după ce moaştele sfinte au ajuns la Iaşi, în 1889.

"Cea mai mare minune a Sfintei Parascheva este însăşi preamărirea trupului ei cu darul neputrezirii, al vindecării de boli şi al izbăvirii de multe nevoi şi primejdii. Din cauza aceasta a fost luată ca protectoare de toate ţările ortodoxe din Balcani", se arată pe sfantaparascheva.com.

Moaştele Sfintei Parascheva au scăpat neatinse dintr-un incendiu care au topit racla de argint

În noaptea de 26 spre 27 decembrie 1888, un incendiu de amploare a cuprins mănăstirea Trei Ierarhi din Iaşi, acolo unde erau depuse moaştele Sfintei Parascheva.

Pe acelaşi subiect
Zeci de mii de oameni vin în fiecare an la Iaşi pentru a se ruga la Sfânta Parascheva

Incendiul a pornit de la un sfeşnic care a aprins catafalcul Cuvioasei Parascheva şi s-a extins rapid. În ciuda flăcărilor care au mistuit mănăstirea şi au topit argintul care îmbrăca racla, lemnul şi sfintele moaşte, deşi erau învăluite în jeratic, au rămas întregi 'spre întărirea credincioşilor şi uimirea tuturor'.

Ca o mărturie a acestei minuni, racla în care se aflau moaştele Sfintei Parascheva este păstrată şi astăzi. Imediat după această minune, moaştele Cuvioasei Parascheva au fost strămutate în noua Catedrală Mitropolitană din apropiere.

Oameni bolanvi, vindecaţi după ce s-au rugat la Sfânta Parascheva

Potrivit legendei, spre sfârşitul secolului al XIX-lea, soţia preotului Gheorghe Lateş din comuna Rădăşeni-Suceava suferea de o boală grea şi incurabilă.

"Alergând la Sfânta Parascheva, se ruga cu lacrimi la moaştele ei şi-i cerea ajutorul. Apoi i s-a făcut Sfîntul Maslu şi s-a reîntors acasă. Noaptea i s-a arătat aievea Sfînta Parascheva în haine albe strălucitoare şi i-a spus: 'Nu mai plînge, că de acum te faci sănătoasă!'. A doua zi, femeia s-a sculat sănătoasă şi lăuda pe binefăcătoarea ei", se arată în scrierile despre minunile înfăptuite de Sfânta Parascheva.

Sfânta Parascheva, ocrotitoarea studenţilor

În anul 1950, o studentă din Iaşi s-a îmbolnăvit de leucemie. Tânăra împreună cu părinţii ei au alergat la Sfânta Parascheva şi cu multe lacrimi îi cereau ajutor şi sănătate.

După două luni de rugăciuni stăruitoare şi Sfântul Maslu, tânăra s-a vindecat de această boală fără leac şi şi-a continuat studiile.

O altă povestire despre minunile Sfintei Parascheva dezvăluie un caz petrecut lângă Iaşi. O femeie dintr-un sat de lângă Iaşi era grav bolnavă. Fiind internată pentru operaţie, s-a rugat mai întâi la Sfânta Parascheva. Timp de trei zile după internare i s-au făcut toate analizele, iar la urmă medicii au descoperit că pacienta lor era perfect sănătoasă şi au externat-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Minunile înfăptuite de Sfânta Parascheva în România! Oameni vindecaţi de boli grave şi oraşe ferite de război!