Antena Meniu Search
x

MISIUNE DRAMATICĂ! 50 de oameni, printre care şi copii, salvaţi în ultima clipă de la înec de poliţiştii români

Peste 50 de persoane din Siria, Kuweit, Arabia Saudita şi Palestina, dintre care 13 copii, care erau pe o barcă gonflabilă ce risca să se scufunde în apele Mării Egee au fost salvate de poliţiştii de frontieră români, acestea fiind predate autorităţilor elene, în Portul Chios.

Peste 50 de persoane din Siria, Kuweit, Arabia Saudita şi Palestina, dintre care 13 copii, care erau pe o barcă gonflabilă ce risca să se scufunde în apele Mării Egee au fost salvate de poliţiştii de frontieră români, acestea fiind predate autorităţilor elene, în Portul Chios.

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, o solicitare de intervenţie în cazul unei ambarcaţiuni gonflabile supraîncărcate cu persoane, care se îndrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind în pericol de scufundare în Marea Egee.

După evaluarea situaţiei la faţa locului şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au început acţiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 52 de persoane, dintre care 17 bărbaţi, 22 de femei şi 13 copii, care au spus că provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudita si Palestina, arată, marţi, Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit asistenţă, iar câteva ore mai târziu, toate persoanele au fost debarcate în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru a primi asistenţă medicală, a fi identificate, înregistrate şi amprentate.

De la începutul detaşării în Grecia, în ianuarie 2017, alături de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale UE, detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „EPN Poseidon Sea”, poliţiştii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 676 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

În primele patru luni ale acestui an, nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de poliţişti de frontieră la bord, desfăşoară, în cadrul Operaţiunii Comune "EPN Poseidon Sea ", misiuni de patrulare, cercetare, căutare şi salvare la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, în Marea Egee, alături de celelalte state membre UE participante la misiune. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » MISIUNE DRAMATICĂ! 50 de oameni, printre care şi copii, salvaţi în ultima clipă de la înec de poliţiştii români